Ljuset i dina ögon, Häxmästaren: 2 av Margit Sandemo

Jag måste ärligt erkänna att denna bok läste jag inte ens ut.
Jag hade lånat de sex första delarna men denna bokserie la jag ned, den var för fånig helt enkelt!
Jag håller mig till Sagan om Isfolket istället, en bättre, välskriven serie!
Betyg
1 katthuvuden av 5 möjliga

Den femte årstiden av Mons Kallentoft

Handling
Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga.

Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?

Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Språk: Svenska
Antal sidor: 455
Utgiven: 2012

Recension
Jag såg denna bok på Ica Maxi en dag och tyckte att den såg väldigt spännande ut, precis en bok i min smak. Så jag ställde mig på kö på biblioteket och till slut fick jag den. 
Detta är femte boken i en serie med polisen Malin Fors och eftersom jag inte hade läst någona v de fyra första förstod jag inte så mycket av hennes karaktär (vilket jag ska ta igen nu genom att läsa de första fyra) så det var någonting som jag störde mig på. Jag tyckte inte heller om att det var engelska fraser inblandade hela tiden när poliserna pratade med varandra, det fann jag var väldigt störande och gav boken en sorts "fånig" känsla.

Men utöver det fann jag boken bra och spännande. Lite mer obehaglig än vad jag är van vid men det var som det som gjorde boken bra. Jag väntade hela boken på att få veta vad som hade hänt och vem som hade gjort vad.. Däremot kunde jag inte riktigt helt få ett gillande för Malin Fors och hennes liv, tyvärr.

Men kortfattat så gillade jag boken så jag ska läsa den första så fort den kommer (står på kö på den också) och jag hoppas på att man kan få en större förståelse för karaktärerna i boken då och främst Malin Fors..

Betyg
3½ katthuvuden av 5 möjliga

Trolldom; Häxmästaren 1 av Margit Sandemo

Handling
Den första boken börjar i Bergen på slutet av 1600-talet. Tiril Dahl växte upp som ett ensamt, osjälviskt barn i skuggan av sin vackra syster Carla. Med åren började onda saker att ske omkring de unga systrarna. Tiril befann sig i ett hopplöst dilemma, och till slut kunde det bli livsfarligt. Hjälpen kom i form av den unge affärsmannen Erling - men samtidigt dök en mystisk, skrämmande islänning upp. Hans namn var Mori, och han hade bestämt sig för att bli tidernas störste häxmästare...

Språk: Svenska
Antal Sidor: 255
Utgiven: 1991

Recension
Jag har läst och äger hela Sagan om Isfolket av samma författare och jag älskar serien hur mycket som helst och jag har velat läsa denna serie och en till "fortsättning" till Isfolket väldigt länge och blev glad när jag hittade alla böckerna på jobbet så att jag inte behövde köpa dem.

Glad i hågen påbörjade jag första boken och inser att den är, inte dålig, bara inte i lika bra klass som Isfolket.
Den är dels alldeles för lättskriven för min egentliga smak samt att den känns väldigt fånig men samtidigt är det någonting med boken som lockade mig att läsa ut den. Vad det kan ha varit går över mitt förstånd men här sitter jag i alla fall nu och håller på att läsa del 2 i serien.

Betyg
2½ katthuvuden av 5 möjliga

Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna

Handling
Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta döttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att skrida till verket och försöka sammanföra dem med någon passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.

Äldsta dottern Grace har givit upp hoppet om att träffa en vettig kille efter en lång rad olyckliga kärleksförhållanden, och inriktar sig i stället på sin karriär. Mellandottern Anna tror inte att hon ska hitta någon som kan leva upp till hennes romantiska ideal. Var hitta en romantiker i vår cyniska tid?

Yngsta dottern Sarah är ensamstående mor med sin lilla dotter Evie och har inte någon tid över för drömmar om vare sig kärlek eller svärmeri.

Som den irländska mor hon trots allt är, tänker Maggie Ryan inte låta sig nedslås. Hon ska minsann se till så att döttrarna får de där förbaskade ringarna på sina fingrar. Hela projektet tar en oväntad vändning när den ogifte ungkarlen Mark McGuinness blir granne med familjen Ryan. Ett tillfälle som genast måste utnyttjas!

Språk: Svenska
Antal Sidor: 383
Utgiven: 2011

Recension
Den här boken såg jag en dag på biblioteket och tänkte att det var precis en bok jag ville läsa just då så jag lånade den och började läsa. Insåg efter X antal sidor att jag fann den väldigt tråkig, men i brist på andra saker att läsa för tillfället kämpade jag mig vidare X antal sidor och tänka sig, boken tog sig i kragen till slut! Jag blev glatt överraskad hur engagerad jag blev i de olika berättelserna i boken.

Den är enkelt skriven, alldeles lagom med sidor och om man gillar Marian Keyes eller andra "må-bra-böcker" så gillar man nog den här med, i slutänden.

Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Denna bok väntar jag på från Biblioteket!

Jag gillar Roslund & Hellströms böcker (även om jag inte gillade deras senaste..)
Men denna har nyss givits ut så jag längtar att få läsa den! :)
Två Soldater av Roslund & Hellström, 2012
tvåsoldater roslund hellström
De har tidigare skrivit
  • Tre Sekunder (2009)
  • Flickan Under Gatan (2008)
  • Edward Finnigans Upprättelse (2007)
  • Box 21 (2006)
  • Odjuret (2005)

Sagan om Paksenarrion bok två - Dubbla Lojaliteter

Har just läst ut denna!
paksenarrion bok 2 dubbla lojaliteter
Handling
Åren i hertig Phelans kompani har lärt Paksenarrion allt om det militära som hon någonsin velat veta. Nu söker hon sig mot ett annat öde. Trots små utsikter blir hon antagen som paladin-kandidat av Girds brödraskap.År av studier väntar, för en paladin måste behärska diplomati likaväl som magi och stridskonst. Men Paksenarrion tilldelas snart sitt första uppdrag - att leta rätt på Luaps sägenomsusade fäste långt västerut. Vägen dit kantas av faror, och inte ens Girds övermarsalk vet om ära eller död väntar vid dess slut...

Språk: Svenska
Antal sidor: 538
Utgiven: 1988/1996


Recension
Det var väldigt länge sedan jag läste första boken om Paks så jag var lite rädd för att jag inte skulle hänga med i historien och minnas karaktären/karaktärerna men det var inte så svårt att komma in i det igen som jag trodde, men då var det nog det mest positiva med hela boken också..

Som nästan alla fantasyböcker var den lite seg i början men sedan tog den sig ett snäpp. Jag kände att boken inte var den bästa boken jag läst men den var hyffsad bra för att jag skulle vilja läsa ut den istället för att lägga den åt sidan efter ett tag. Däremot tyckte jag att den nästan var lite för tjock. Jag fick inte riktigt grepp om någon av de nya introducerade karaktärerna och jag tyckte det var dumt att vissa av karaktärerna jag skulle velat se mer av inte fick större plats.

Slutsats
Den får 2 katthuvuden av totalt 5

Peter Robinson

Ah, min favoritförfattare har snart skrivit en ny bok!

Den kommer att släppas i augusti 2012 på engelska och på svenska under 2013. Boken heter: Watching the dark.

Längtar!

A.J Kazinski - Den sista Goda människan

Handling
De goda människorna i världen dödas en efter en

Niels Bentzon arbetar vid Köpenhamnspolisen som gisslanförhandlare. Han är den som får rycka ut i desperata gisslansituationer när man fruktar dödlig utgång och han är van vid att möta både förtvivlade och rent ondskefulla människor. Men så ställs han inför något som kanske inte ens han kan rå på. Interpol larmar om en serie ovanliga mord som har inträffat på olika ställen i världen. Någon eller några tar livet av "goda människor". Det handlar om barnläkare, nödhjälpsarbetare och människorättskämpar. De döda är alla brännmärkta med ett nummer på ryggen.

Niels uppdrag blir att hitta och varna goda människor i Danmark. Men vem förtjänar egentligen ett sådant epitet? Niels får snart erfara att de till synes goda också har mörka sidor och börjar tvivla på människans inneboende godhet. Så möter han astrofysikern Hanna Lund och allting ställs på ända. Hannah menar att hon kan se ett system i de siffror som offren har blivit märkta med - ett system av närmast gudomlig karaktär. Det finns nämligen ständigt trettiosex verkligt goda människor i världen, människor som vi behöver för vår överlevnad - och nu har trettiofem av dem dödats. Niels inser att de har att göra med en mördare vars besatthet inte känner några gränser och fruktar att de inte kommer att kunna hindra denne från att döda världens sista goda människa.

Språk: Svenska
Antal Sidor: 556
Utgiven: 2011

Recension
När jag fick förslaget att läsa denna bok var jag lite skeptiskt inställd, den lät helt enkelt inte så bra, men jag beslöt mig för att ge den en chans, mest för att jag var helt slut på böcker att läsa för nöjes skull. 
Jag blev positivt överraskad.

Författarens skrivsätt påminner lite om Dan Brown och det var enkelt att hänga med. Det jag tyckte var positivt var de korta kapitelindelningarna. Det var skönt att kunna lägga ifrån sig boken utan att behöva stanna mitt i ett kapitel på 50 sidor.

Jag gillade även karaktärerna och min favorit var nog ändå italienaren, han var en rolig figur.

Jag skulle rekommendera denna bok till de som gillar lite annorlunda deckare men som vill ha spänning och till viss del även underhållning.

Läs den!

Betyg
3 ½ katthuvuden av 5