Drakarnas Dans av George R.R Martin

Ja.. Nu har jag äntligen läst ut den på svenska. Jag minns att när jag hade läst den när den kom (blev ett sommarprojekt för mig) på engelska så hade jag så många känslor i slutet av saker som jag inte riktigt hade förstått. 
 
Det var riktigt skönt att ha läst boken en gång till, på svenska, för att få förståelsen för de saker jag inte hade greppat tidigare! 
 
Sedan tycker jag faktiskt att översättarna till Martins böcker gör ett bra jobb. Även om det alltid är roligast att läsa dem direkt på engelska.
 
Nu längtar jag efter nästa bok ÄNNU mer! :)
 
Skriv fortare, George, Skriv fortare...

Under a vampire moon av Lynsay Sands

Handling
When Vampires Go On Vacation . . .

Escaping a horrible marriage, Carolyn Connor has no desire to think about men - a vow she's determined to keep while on vacation in St. Lucia. She'll take the Caribbean sun and sea and plenty of tropical drinks with those cute umbrellas poolside, thank you. She absolutely does not need male company, no matter how tan and rock-hard his body may be..

Christian Notte has well known the power of finding a life mate. He's seen enough of his Argeneau relatives taken down for the count, but he never imagined he'd let himself fall in love - until he meets the enthralling, charmingly skittish, and oh-so-mortal Carolyn. But how will he reveal what he is and still convince this once-bitten mortal to trust him with her heart . . . and her forever?

Språk: Engelska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 351

 

Recension
Jag gillar att läsa vampyrböcker (som då helst inte är Twilight). Förutom det faktum att den här boken var lite för mycket "tantsnusk" ibland gillade jag konceptet. Vampyrgenren brukar ju oftast (nu för tiden känns det som) innebära en ung flicka/pojke möter vampyrflicka/pojke a la high school-åldern. Den här boken hade en rolig twist.. Kvinnan i boken var inte tonåring - hon var i 40-års åldern! Hela konceptet blev mycket intressantare och roligare!

Författaren lyckades verkligen med att skapa en underhållande bok, jag satt och fnissade väldigt mycket till den och vissa händelser skrattade jag högt åt. Det var väldigt skönt att läsa en vampyrbok som kanske inte riktade in sig mot 11-åriga flickor utan snarare en äldre publik. 

Jag gillade dessutom karaktärerna. 
Denna bok rekommenderas ifall du vill läsa någonting lättsamt och vill läsa om vampyrer - fast ändå inte (ska jag vara ärlig så förstod jag inte alls skillnaden mellan "immortals" och vampyrer...) 

En sak att tänka på ifall du vill läsa fler böcker i serien (vilket jag hade tänkt!) Den här boken är del. 16 i Argeneau serien. Det gör inte så mycket, efter att kollat upp det verkar det som att böckerna är fristående. Jag hade ändå tänkt fortsätta med bok nummer 1.

Betyg
3½ katthuvuden av 5 möjliga


Pythians anvisningar av Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist

Handling
Pythians anvisningar är den avslutande delen i trilogin med Victoria Bergman och hennes andra personlighet psykologen Sofia Zetterlund i huvudrollerna.

Genom själv-terapi försöker Victoria komma tillrätta med sitt splittrade inre. I slutet av arbetet återstår endast det starkaste av Victorias sju under-jag.

Victoria Bergmans dotter Madeleine är fortfarande samma gäckande skugga både för sina offer och för kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg.

Uttrycket Phytians anvisningar syftar på de hänsynslösa regelverk som ledarna i det hemliga pedofilsällskapet Sihtunum i Diasporan skapat. I takt med att Victoria Bergman blir psykiskt friskare kan Sofia ge sin älskarinna Jeanette allt bättre vägledning i jakten på männen som skadat inte bara Victoria för livet, utan även dottern Madeleine.

Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 379
 
Recension
Jag började läsa den här direkt efter att jag hade avslutat Hungerelden, samma natt faktiskt. Precis som de två första böckerna höll den här boken en hög kvalité och geniala inslag. Däremot började vissa saker kännas lite spårade kring sekten. 

En av de negativa sakerna med boken var att jag hade förväntat mig ett jätte WOW-avslut, så för mig kändes avslutet på serien lite snörpligt. Jag ska kanske ändå inte klaga, bättre bok var det länge sedan jag läste.
 
Den här bokserien är helt klart en av de bästa serierna jag har läst på länge och jag hoppas att ifall författarna skriver tillsammans på fler böcker att de kommer att lyckas kvarhålla sin genialitet och samma höga kvalité på böckerna. 
 
Betyg
4 katthuvuden av 5 möjliga
 

Hungerelden av Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist

Handling
Poliskommissarie Jeanette Kihlbergs arbete med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna avbryts när en framgångsrik företagsledare mördas i Stockholm, på ett i det närmaste rituellt sätt.

Flera märkliga detaljer gör att det ser ut som hämnd. Men, hämnd för vad?

Psykologen Sofia Zetterlund kopplas in för att bistå med en gärningsmannaprofilering. Ett arbete som blir problematiskt då de samtidigt inlett en kärleksrelation.

Jeanettes fortsatta sökande efter den försvunne Victoria Bergman leder inte bara till internatskolan i Sigtuna utan också till Danmark och händelser i det förflutna. Sofia Zetterlund försöker, parallellt med sitt arbete som psykolog, att hitta tillbaka till sitt rätta jag.
 
Språk: Svenska
Utgiven: 2011
Antal Sidor: 409
 
Recension
Jag blev överlycklig att hitta den här boken (andra delen) och tredje delen billigt, inbundna, på bokrean. Jag satte mig till och med för att börja läsa Hungerelden på affären, så ivrig var jag. 
Och jag blev åter igen inte besviken på författarnas genialitet. 

Det obehagliga blev om möjligt ännu mer obehagligt, men samtidigt kunde man bara inte lägga ifrån sig boken. 

Alla karaktärerna växte. Jag började gilla kommissarie Jeanette mer och mer. Alla frågorna som man hade fick man svar på, åtminstone några, bara för att det genast dök upp fler frågetecken.
Vem? var? hur? varför? var konstanta frågor under bokens gång. 
Jag rekommenderar att läsa den här serien - om man tål det obehagliga i den.
 
Betyg
4 katthuvuden av 5 möjliga