Två böcker jag ska hålla utkik efter..

Jag har de senaste två-tre åren läst en ungdomsserie av författaren Michael Grant. Serien heter GONE och jag har hittills läst de fyra första böckerna. Nu såg jag att de två sista böckerna är färdigskrivna (i alla fall på engelska) och jag är väldigt sugen på att få avsluta den här serien. Frågan är om jag orkar vänta på de svenska översättningarna som brukar komma rätt snabbt eller ta de sista böckerna på engelska... jadu. Får se hur mycket annan läsning som kommer i vägen ^^


Ps. Jag tyckte att boken Under the Dome av Stephen King verkar påminna sjukt mycket om GONE serien. Jag tror att jag ska ta och läsa den och se efter om den saken.

Delirium av Lauren Oliver

Handling
They say that the cure for Love will make me happy and safe forever. And I've always believed them. Until now. Now everything has changed. Now, I'd rather be infected with love for the tiniest sliver of a second than live a hundred years smothered by a lie.


Antal Sidor: 441 (inkl. extra material)
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag hade svårt för att bestämma mig vad jag tyckte om den här boken. Till slut beslöt jag mig för att jag tyckte att den var OK. 
 
Jag hade problem med att den var så seg att komma igång. Författaren hade kunnat komma till "the good stuff" lite fortare enligt mig.
 
Annars gillade jag twisten med att kärlek skulle vara en sjukdom och någonting man behövde kurera sig ifrån. Jag gillade även karaktärerna, de kändes verklighetstrogna. Enda problemet jag hade var med Hana ett tag där i mitten, men det gick som över sedan. 

Mina favoritkaraktärer blev nog Alex - han var rolig han och Lena - jag gillade verkligen hennes förändring!
 
Nu ska jag hugga tag i andra delen och se om jag gillar den mer.. eller kanske mindre..
 
Betyg
3½ katthuvuden av 5 möjliga

Åh nu blev jag jättesugen på att läsa...

... Följande böcker som jag såg ska komma snart! :D

Jo Nesbö - Polis
Ninni Schulman - svara om du hör mig
Thomas Erikson - vanmakt

Ser väldigt mycket fram emot dessa böcker! :)

Onda Flickor av Alex Marwood

Handling
En sommarmorgon träffas tre unga flickor för första gången. Innan dagen är slut kommer två av dem att anklagas för mord.

Sommaren 1986 dömdes två unga flickor till fängelse för mord.

Tjugofem år senare rapporterar journalisten Kirsty Lindsay om en rad mycket obehagliga attacker på unga kvinnor. Hennes efterforskningar leder henne till städaren Amber Gordon.

Så träffas Kirsty och Amber på nytt, för första gången sedan den där svarta dagen då de var barn.

De blir snabbt medvetna om den stora fara de befinner sig i. Och med nya identiteter och familjer att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet.
 
 
Antal Sidor: 396
Utgiven: 2013
 
 
Recension
När jag läste vad den här boken skulle handla om fastnade jag direkt. Den verkade superspännande! 
Det var den inte.
 
Boken var bra (till och med min sambo läste den) och intressant, men det var inte på långa vägar den superspännande bok jag hade hoppats på. Tyvärr.

Vad gillade jag då? Jag gillade historien, även om författaren hade kunnat bygga ut den lite mer. 
 
Jag gillade inte  "de onda" karaktärerna. Nu ska man väl inte tycka om de onda, men vissa författare kan ändå skriva så man finner ett intresse för dem. I Marwoods fall blev mördarens identitet alldeles för uppenbar och stalkerkillen var bara allmänt blaha-blaha kände jag. Det vill säga att jag tyckte han var onödig att ha med alls.
 
 
Betyg
2 katthuvuden av 5 möjliga
 

Den mörka staden av Carrie Ryan

Handling
En gång i tiden var den Mörka staden fylld med fantastiskt ljus, mäktiga byggnader och vackert klädda människor i kostymer och skyhöga klackar. Nu är staden en ruin, dess stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga.

I staden bor Annah, som skulle göra vad som helst för att slippa ifrån sin verklighet och vara tillbaka i byn där hon växte upp, i De vassa tändernas skog. Annah kan inte glömma sin tvillingsyster Abigail som hon lämnade gråtandes på en stig i skogen och aldrig mer återfann.
 
 
Antal Sidor: 388
Utgiven: 2013
 
 
Recension
Det här är den tredje och avslutande delen.

Här fick man följa Annah som huvudperson. Jag gillade inte riktigt henne - hon var lite tråkigare i jämförelse med de andra karaktärerna. Hur som helst. Sista boken var intressant, inte superbra men inte jättedålig heller.
 
Jag gillade författarens kreativitet och hur hon skrev om saker som gjorde att jag ville fortsätta läsa klart boken. 
 
Det var en bra avslutande bok på en triologi även om jag kände att jag inte tyckte om slutet speciellt mycket. 

Det känns också som att det kan finnas material till att fortsätta skriva på samma serie - trots att det bara skulle vara en triologi. Vi får väl se om den saken.
 
Jag tyckte i alla fall bäst om första boken. Den var mest intressant och spännande. Sedan gillade jag inte riktigt att hon bytte huvudkaraktärer och flyttade fram historien flera år. Hon gjorde inte det på ett speciellt snyggt sätt. Som jag skrev i tidigare recension, ibland saknade man händelserna som hon berättare om men aldrig skrev ut i böckerna. 
 
Betyg
2 ½ katthuvuden av 5 möjliga

De Dödas Strand av Carrie Ryan

Handling
Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary. Men en ödesdiger natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i det förbjudna området utanför. För i mörkret i den övergivna nöjes­parken lurar mardrömmen och på bara några minuter är flera av dem döda och resten blir snart tillfångatagna av stadens milis. Bara två av ungdomarna kommer undan: Catcher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry, som måste hitta en styrka inom sig som hon inte trodde att hon hade, lämna allt det trygga bakom sig och ge sig ut i det okända.
 
Antal Sidor: 425
Utgiven: 2012
 
Recension
Det här är andra delen i Ryans zombieserie.  Jag gillade nästan den här boken lite mer än den första. Jag gillade hur man fick följa förändringarna som hade skett under de år som Mary bott i Vista. Jag gillade dessutom hennes dotter. Hon var som en härlig karaktär, ibland. 
 
Det jag inte gillade med boken var just förändringarna också. Att författaren skrev om vissa saker som man inte riktigt hängde med på eftersom de inte fanns beskriva, eller hade blivit berättade om någonstans. Det var lite synd och dessutom saker man gärna hade velat läsa mer om.
 
Det blev lite mycket med kärlekstriangeldramat emellanåt, men det tog som inte över boken, vilket var positivt.
 
Jag gillade även att boken höll kvar en viss spänning. Det tog längre tid för mig att läsa den här boken, inte på grund av att den var dålig utan för att jag hade annat att göra, men spänningen lyckades hon med.
 
Nu har jag snart läst ut tredje (och avslutande) delen så jag återkommer om en recension på den med.
 
Betyg
3½ katthuvuden av 5 möjliga
 

Inferno av Dan Brown

Nu var det ändå på tiden att Brown kommer med en ny bok. Jag har ställt mig på kö på biblioteket och jag ser faktiskt fram emot att läsa den här.
 
Lägger till den i min To-Read-Lista..

De vassa tändernas skog av Carrie Ryan

Handling
Marys värld är liten - en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order. Allt annat är oviktigt. Mary kan ändå inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto.

En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet.

 

Antal Sidor: 333
Utgiven: 2011

 

Recension
Jag har aldrig läst en bok om Zombies tidigare så jag blev lite nyfiken när jag hittade den här bokserien på  bibliotektet. De vassa tändernas skog är första boken av tre och man får följa Mary. 

För det första märks det att det är en ungdomsbok, den är väldigt.... ungdomlig. Men författaren skriver bra och jag gillade karaktärerna. Jag blev mer och mer nyfiken på systerskapet och jag hoppas att författaren tar in mer om dem i de andra två böckerna. 

Jag fick känslan av Hungergames när jag började läsa boken. En isolerad by, inhägnad av staket mitt ute i skogen. Det enda som var skillnaden var väl att här bodde det zombies (de oheliga) utanför staketet.

Den är väldigt lättläst, lite väl lättläst för min smak, men jag tror att det kan vara någonting positivt för unga som läser. 

Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga


De Dödas Samtal av Reginald Hill

Handling
En man drunknar i en grund bäck och en ung motorcyklist kraschar in i ett träd. Två till synes alldagliga olyckor i de omaka poliserna Dalziel och Pascoes vardag. Men när ett manuskript som insänts till en novelltävling ger en hårresande och ingående beskrivning av det ena dödsfallet, och kort därefter det andra, finns det plötsligt en misstänkt mördare.

Men mordutredningen är långt mer invecklad än väntat. Polisen i Yorkshire har av allt att döma en ovanligt skarpsinnig seriemördare på halsen.

Antal Sidor: 559
Utgiven: 2013 (2002 i Storbritannien)

Recension
Jag hade svårt för den här boken i början men jag ändrade åsikt ganska fort - den hade ju med bibliotek att göra!
 
Jag gillade karaktärerna, utöver Pascoe och Dalziel. Hats förälskelse i Rye var lite gullig.

Det här är den sista boken som kommer att komma med Reginald Hill (om de inte översätter någon fler gammal bok till svenska) men det kommer i alla fall inte att komma någon ny. 
Jag gillade förordet av Ian Rankin och att boken var till minne av Reginald Hill.

Läs boken, den har en intressant twist!
 
Betyg
4 av 5 katthuvuden