Småsegt på bloggen

Ja, jag vet att det är sega uppdateringar just nu. Men jag har knappt läst någonting på sistone (förutom kurslitteratur och de böcker som hör till kursens skönlitterära del) och jobbet tar upp mycket tid.
 
Jag ska försöka skärpa mig, men på sistone har TV-spelen lockat lite mer. :)
 

A witch alone av Ruth Warburton

A Witch Alone (häftad)
 
 
 
Antal sidor: 432
 
 
Utgiven: 2013-02-07
 
 
Serie: Winter triologin (del 3)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Where do you go when your heart has been ripped out? For Anna there is only one answer; into her past, where the truth about her mother, her power, and her real identity lie hidden. But as Anna delves deeper into her history, she begins to fear that the truth about what set her mother running may be darker than she ever suspected. With the witches of the world on the brink of war, the love of her life, Seth, gone and her closest friend, Abe, wanting more from her than she can possibly give, Anna is in crisis. Ultimately she will have to choose between friends, family and rival tribes of witches and - at the last - between love and magic.
 
 
Tankar om boken
Ärligt talat kan jag säga att jag blev väldigt less på den här serien i slutändan. Det verkade lovande, men nej..
 
Det jag gillade med sista delen i serien var att boken tog upp lite grann om Annas mamma och vad som hände, men inte tillräckligt. Jag gillade inte vem spionen var (även om jag faktiskt blev lurad där) och jag gillade definitivt inte hur det gick med kärlekshistorien. Jag ville inte alls att det skulle bli som det blev!
 
Men jag gillar Em väldigt mycket, en härlig karaktär!
 
 
Betyg
 

Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare av Leon Leyson

Historien om Leon : Schindlers yngste arbetare (kartonnage)
 
 
 
 
Antal sidor: 189
 
 
 
Utgiven: 2014-01-02
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Vissa berättelser behöver hela världen läsa.

Leon var bara tio år när tyskarna invaderade Polen och hans familj tvångsförflyttades till gettot i Krakow. Leons pappa fick arbete på Oskar Schindlers fabrik och lyckades övertala Schindler att låta sonen arbeta vid hans sida. Så gick det till när lille Leon blev nummer 289 på Schindlers lista  den yngste någonsin, och så liten att han fick stå på en trälåda för att nå upp till maskinen han skötte. Leon, hans föräldrar och två av hans fyra syskon överlevde fasansfulla förhållanden i arbetsläger, och lyckades mirakulöst undkomma döden gång på gång. Resten av hans släktingar, liksom alla grannar i den by som han föddes i, hade inte samma tur.

Det här är den sanna berättelsen om den yngste pojken på Schindlers lista. Leon Ley son berättar sin gripande, fruktansvärda historia utan bitterhet, med egen röst och unika minnen. Han ger sin personliga bild av Oskar Schindler, mannen i na zistuniform som räddade över tusen liv.

Leon Leyson flyttade till USA efter kriget och bildade familj, och talade sällan om sin bakgrund. När Spiel bergs film Schindlers List gick upp på biograferna började han motvil ligt berätta för en journalist. Sedan fortsatte han tala, ända tills han gick bort, dagen efter att bokmanuset var klart.
 
 
Tankar om boken
Jag tror att det här var en av de bästa böcker jag har läst. Jag har nämnt tidigare att jag gillar böcker som handlar om andra världskriget och den här boken var så otroligt gripande på grund av den sanna historien.
 
Jag rekommenderar den här boken till höger och vänster och tycker att det är en viktig bok att läsa, speciellt idag med allt som händer i världen..
 
Boken är skriven för ungdomar, men passar lika bra för vuxna även om språket är enkelt och att historien ibland kändes lite för snabb för läsaren. Ibland hade jag velat ha mer om vissa platser eller resor mellan de olika lägren.
 
Vi får inte glömma historien..
 
 
Betyg