Pansarhjärta av Jo Nesbö

Handling
Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunknat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.
 
Språk: Svenska
Antal sidor: 649
Utgiven: 2010
 
Recension
Jag har inte läst så mycket av Jo Nesbö men jag börjar sakta men säkert gilla honom. Däremot så läser jag ju böckerna i helt fel ordning, men jag tar dem som de återfinns på biblioteketet helt enkelt. 
 
Den här boken.. Det jag gillade mest var twisten som kommer och jag gillar hur författaren skriver. Däremot så gillade jag inte hela historien i Hongkong, kändes lite onödigt (speciellt med tanke på att jag inte hade läst boken innan). 
 
Jag satt i alla fall hela boken och funderade på var författarna till sådna här hemska historier får sina ideér ifrån.. Men historien i sig kändes lite klichéaktig. Speciellt med tanke på att det finns skillnader i morden med mera. Kändes bara lite.. ogenomtänkt ibland - fram till slutet när man börjar förstå tanken..
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback