Deckare Favoritförfattare - Lars Kepler

Lars Kepler
 
Biografi (Under namnet Lars Kepler!): 
 • Hypnotisören, 2009
 • Paganinikontraktet, 2010
 • Eldvittnet, 2011
 • Sandmannen, 2012
 
Andra böcker: 
 • Den äkta kvinnan, 1989
 • Om hjärtat är vidrigt, 1991
 • En människas tal, 1992
 • Den magiska disciplinen, 1993
 • Jaromir, 1995
 • Thaiboxaren, 1998
 • Lustresa, 2004
 • Regissören, 2006 (Roman om Ingmar Bergman)
 • Diplomaten, 2009  (Roman om Hans Blix)
Första boken jag läste: Hypnotisören
 
Favoritböcker: Hypnotisören, Paginikontraktet, Eldvittnet
 
Sämsta boken: Sandmannen - Den levde inte riktigt upp till förväntningarna tyckte jag. Av de 4 böckerna är den helt klart den sämre.
 
Antal böcker lästa: De 4 böckerna i namnet Lars Kepler.
 
Antal böcker i bokhyllan: 2 - Hypnotisören och Eldvittnet
 
Varför en favorit?  Jag brukar inte tycka om svenska författare, men jag har hittat en favorit i Lars Kepler ändå. Hans beskrivningar och hans stil gillar jag. Sedan är böckerna otroligt spännande och jag gillar karaktärerna.

Efter att jag hade läst Eldvittnet kunde jag nästan inte sova eftersom jag tyckte den var så obehagligt bra. Mer sånt vill jag läsa! 
Hypnotisören är kort och gott bara en helt genialisk bok. Synd bara att de tappade lite till Sandmannen, men jag ser ändå fram emot nästa bok, som jag hoppas ska komma och någon dag här ska jag ta tag i att läsa om första boken. 

Deckare Favoritförfattare - Peter James

Deckare 
 
Peter James
 
Biografi: Roy Grace-Serien (Svensk titel och utgivningsår inom parantes)
 
 - Dead simple (2005) (Levande begravd, 2007)
 
 - Looking good dead (2006) (Ett snyggt lik, 2008)
 
 - Not Dead Enough (2007) (Långt ifrån död, 2009)
 
 - Dead man's footsteps (2008) (Död mans fotspår, 2010)
 
 - Dead tomorrow (2009) (Den enes död, 2012)
 
Dead like you (2010) (Död som du, 2012)
 
Dead man's grip (2011) (Död mans grepp, 2013)
 
Not Dead Yet (2012)
 
Dead man´s time (2013)
 
Andra böcker: Många, men jag har läst: 
The Perfect Murder (2010)
Perfect People (2011)
 
Första boken jag läste: Levande Begravd
 
Favoritböcker: Perfect People. Riktigt skrämmande bok om genmanipulering. 
 
Sämsta boken: Kan inte komma på någon som var så pass dålig att jag skulle klassa den som sämsta boken..
 
Antal böcker lästa: 
10 stycken. 
 
Antal böcker i bokhyllan: 1 - Levande Begravd
 
Varför en favorit?
Peter James är en relativt ny upptäckt. Efter en chansning på biblioteket så fastnade jag och läste alla böcker som fanns utgivna på svenska. Nu, flera år senare, är jag så pass fast att jag inte kan vänta på dem att komma på svenska utan lånar/köper dem helst direkt när de kommer på engelska. 

Jag gillar karaktären Roy Grace och jag gillade twisten och mysteriet som Peter James hade med försvinnandet av Grace fru Sandy. Det var det som lockade mest tror jag, haha..

Sommarkul

Jag tycker ju att sådant här är ganska trevligt! :) Denna hittade jag hos: 
http://skuggornasbibliotek.blogspot.com.ar/
 
1. Vilken bok läste du senast?
Precis läst klart Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon. 
 
2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Det blir nog någon av de två Kate Morton böckerna jag har liggandes. Så antingen blir det Den glömda trädgården eller I det förflutna.
 
3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Jag skulle nog påstå (efter en liten närmare titt) att det är flest manliga författare/att det är ett par som skriver tillsammans. Blir nog så när de böcker man har inköpt är av samma författare.
 
4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?
Nej, det gör jag inte. Jag kan ibland tänka att "Åh, nu har jag läst halva boken" men inte så att jag sitter och måste ha stenkoll på hur långt som är kvar av boken eller hur många sidor. Eller ja, antalet sidor kan vara viktigt ifall jag ska läsa ut en bok innan jag ska sova men ingenting som jag tänker på konstant.
 
5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Nu på sistone har jag (i och med min egen blogg) börjat läsa andra bokbloggar och faktiskt fått massor med tips som står med på min att-läsa-lista. Men annars är omslag viktigt för mig. Ser omslaget tråkigt ut går jag oftast inte vidare för att läsa boken. Tips från vänner tas också tacksamt emot. Annars väljer jag oftast böcker efter hur det faller mig i smaken. 
 
6. När blir en bok för lång?
När historien totalt tappar tråden eftersom författaren inte lyckas få mig som läsare att behålla intresset för den och boken blir tråkig. Som Among Others, inte en speciellt tjock bok, men den kändes flera 100 sidor tjockare eftersom jag tappade intresset för den och kämpade mig igenom det sista. 
 
7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Jag läser lika gärna på engelska som på svenska. Att börja läsa på engelska öppande upp en helt ny värld för mig!
 
8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Inte just en bok, men en författare. Lauren Penny, är lite småförtjust i henne för tillfället. Jag vet däremot inte riktigt om försöken har gått hem.. 
 
9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?
Ja, det kan jag. Nu på senaste övergav jag Lida av Stephen King och var tvungen att verkligen kämpa mig igenom Among Others och innan dess kämpade jag (lite) på med Dimmornas Lek
Jag ger upp när historien och karaktärerna inte fångar mig. Oftast kring upp till 100 sidor, sedan ska jag helst vara fast. Men jag har läst böcker halvvägs som jag sedan gett upp på också för att jag inte längre orkar med en karaktär eller författarens stil. 
 
10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Jag läser det mesta. Men jag har främst deckare, fantasy och urban fantasy. Lite böcker om träning, musicerande och dylikt också..
Det finns inte en enda poesibok i bokhyllorna och inte heller uppslagsverk.

Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon


Handling
När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.


Antal Sidor: 518
Utgiven: 2013


Recension
Jag älskade den här boken! Precis vad jag var sugen på. Jag älskade karaktärerna, jag tyckte synd om karaktärerna och jag grät/skrattade med karaktärerna. Och då inte enbart åt Pongo...

Lucy Dillon vet hur man bjuder på en spännande feel-good bok man inte kan lägga ifrån sig och hon vet definitivt hur man skriver om relationer. Kan sägas att den börjar lite segt, men suget efter att få veta mer om de bakomliggande orsakerna till Michelles förhållande eller hur det skulle gå med Anna och hur det egentligen låg till med Rorys historia gjorde att man glömde bort segheten.

Perfekt bok att ha med sig på stranden!


Betyg
  

Among Others av Jo Walton

Handling
Raised by a half-mad mother who dabbled in magic, Morwenna Phelps found refuge in two worlds. As a child growing up in Wales, she played among the spirits who made their homes in industrial ruins. But her mind found freedom and promise in the science fiction novels that were her closest companions. Then her mother tried to bend the spirits to dark ends, and Mori was forced to confront her in a magical battle that left her crippled - and her twin sister dead. Fleeing to her father whom she barely knew, Mori was sent to boarding school in England - a place all but devoid of true magic. There, outcast and alone, she tempted fate by doing magic herself, in an attempt to find a circle of like-minded friends. But her magic also drew the attention of her mother, bringing about a reckoning that could no longer be put off...
 
 
Antal Sidor: 304
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Nej, jag gillade inte alls den här boken. Jag fann Mori störande och irriterande och jag gillar inte alls böcker skrivna i dagboksform på sättet den här boken är skriven och hela historien kändes ... dåligt upplagd. 

Jag väntade hela boken på att någonting spännande skulle hända men det kom ingenting.. 

Det jag gillade med boken var bibliotekarierna och hennes bokvänner. Jag tyckte det var intressant men alla hennes bokreferenser, men eftersom jag inte är speciellt insatt i just Science Fiction så blev det lite för mycket för min smak och hur hinner hon läsa 8 böcker per dag? Det var kanske det magiska i boken? 


Betyg

Den nya designen är inte riktigt klar..

Men på god väg. 
 
Måste säga att det redan ser mycket bättre ut! :)

Ändrar Design..

Jag håller på att försöka ändra designen på bloggen.. Vi får se var det här slutar men förhoppningsvis så blir det någonting fint och bra i slutändan! :)

Dimmornas lek av Kate Morton

 
Handling
Sommaren 1924. Under ett glittrande societetsparty på det engelska herresätet Riverton Manor tar en ung poet sitt liv. Två systrar, Hannah och Emmeline Hartford, bevittnar tragedin. Efter händelsen talade de två kvinnorna aldrig mer att tala med varandra. Vad var det egentligen som utspelade sig den kvällen vid sjön?
Vintern 1999. Grace Bradley var en gång i tiden tjänsteflicka på Riverton Manor. Nu, vid nittioåtta års ålder, uppsöks hon av en amerikansk regissör som ska göra en film om den gamla tragedin. Men när Grace börjar berätta vaknar obehagliga minnen till liv. En chockerande hemlighet som hon bevarat i så många år hotar att avslöjas.
 
 
Antal Sidor: 493
Utgiven: 2007
 
 
Recension
Jag tyckte inte att boken var speciellt bra från början, men jag bestämde mig för att jag skulle läsa ut den! 
Däremot glömde jag bort den i ungefär en vecka på grund av släktträff, men jag tog upp boken (vilket var lätt att göra efter ett avbrott) direkt jag kom hem. 

Till bokens försvar måste jag säga att den avslutade bra, men den var extremt seg.
 
Jag fick inte någon känsla för någon av karaktärerna riktigt och historien kändes så krystad ibland. 


Betyg
 

Ursäkta dålig uppdatering...

Jag har varit på släktträff i veckan och inte haft tillgång till uppdateringar.

En lite rolig sak som hände var att boken som jag trodde jag hade lämnat hemma tydligen låg i väskan - vilket jag upptäckte minuterna innan jag skulle åka hem.

Porträttet av Dig av Isabel Wolff

 
Handling
Ella Graham är konstnär och försörjer sig på att måla porträtt av såväl vanligt folk som kungligheter. Ryktet har spritt sig i London om Ellas unika förmåga att fånga själen hos var och en som poserar och sedan föreviga den på duken. Det blir en speciell stämning i hennes intima ateljé, som inte sällan får fungera som biktbås där modellerna avslöjar sina innersta hemligheter. Ella påverkas starkt av insikten hur mycket mer som finns i en människa än det man kan se på ytan. Den stora sorgen i hennes eget liv är att pappan övergav familjen när hon var fem år och inte har hörts av sedan dess. Under hela barndomen ritade hon hans porträtt, fastän hon inte kunde minnas hur han såg ut.

När Ellas lillasyster Chloë beställer ett porträtt av sin nya fästman Nate går hon motvilligt med på att måla det. Han verkar opålitlig och oengagerad i Chloës framtidsplaner och det hela känns olustigt. Men till hennes stora förvåning visar han sig vara en helt annan än den hon trodde. För varje sittning på tu man hand kommer de varandra allt närmare och Ella tvingas snart inse att hon är förälskad. Är hennes känslor besvarade? Nates och Chloës bröllop närmar sig med stormsteg, men frågan är om Ella kan svika sitt hjärta. Samtidigt får hon helt plötsligt ett mejl från sin pappa som vill träffa henne, efter trettio år, vilket rubbar hela hennes värld.
 
 
Antal sidor: 357
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag blev inte lika förtjust i den här boken som Vickis Vintagebutik men det fanns en finns charm även i denna. Det jag hade svårt för var karaktärerna, de fastnade inte för mig och berörde mig på samma sätt som i boken om Vicki. 

Jag gillade historien, den fick till och med en liten twist som var intressant och det gjorde att boken inte enbart blev klischeartad och uppenbar!
 
 
Betyg
  

Den grymmaste månaden av Louise Penny

 

 
Handling
Det är långfredag i den kanadensiska byn Three Pines. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska lägga sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men någonting går alldeles fruktansvärt fel ... kommissarie Armand Gamache anländer till en oerhört besynnerlig och gåtfull brottsplats. I ett gammalt övergivet och förfallet hus verkar någon bokstavligt ha skrämts till döds. Ska detta räknas som en naturlig död, eller rör det sig i själva verket om ett mord?
 
Inte heller underlättas kommissariens arbete av att det finns krafter i hans egen grupp som är ute efter att förråda honom. Hur långt är de egentligen beredda att gå för att få honom på fall? Det här är ett fall som tvingar kommissarie Gamache att möta sina inre demoner i lika hög grad som de i den tillsynes så fridfulla lilla byn, där relationer kan visa sig vara mycket farligare än de verkar vara.
 
 
Antal Sidor: 472
Utgiven: 2013
 
 
Recension
Det här är tredje boken jag läser av författaren och jag tycker att hon växer för varje bok. 
Jag kom på mig själv att tycka att den är boken och samhället (med dess omgivningar och invånare) påminde mig om Morden i Midsomer.. Hög mysfaktor och inte alltför obehagligt! 

Jag var inte speciellt förtjust i första boken, men som jag nämnde, författaren har vuxit sedan dess och en massa saker fick man uppklarade för sig i den här boken och helt plötsligt blev allting tydligt.

Jag gillar Gamache och hans arbetssätt, han verkar verkligen bry sig om mordoffrena. Ser verkligen fram emot nästa bok av författaren.


Betyg
  
 

Deckare Favoritförfattare - Johan Theorin

Johan Theorin
 
Biografi: 
 
Andra böcker: Finns inte några.
 
Första boken jag läste: Sankta Psyko
 
Favoritböcker: Skumtimmen och Blodläge är mina favoriter, med Nattfåk på en bra tredje plats.
 
Sämsta boken: Sankta Psyko är i sig inte en dålig bok, men den nådde inte riktigt ända fram - tyvärr.
 
Antal böcker lästa: 
Ja, fyra (alla). 
 
Antal böcker i bokhyllan: 2: Sankta Psyko och Nattfåk
 
Varför en favorit?  Den här författaren gillar jag skarpt! Jag har läst alla hans böcker och väntar med stor spänning på nästa! Jag läste dock Sankta Psycho först och den var väl inte den bästa av hans böcker, men av någon anledning så fastnade jag och läste de resterande. Sedan var jag förälskad. Jag älskar historierna, karaktärerna och miljöerna på Öland. Helt klart en favorit! 

Jag ser fram emot hans nyaste bok och jag hoppas att han skriver fler även efter det, i stil med Sankta Psyko, men bättre och mer genomtänkt. Men kort sagt så är det en bra författare!

Vickis vintagebutik av Isabel Wolff

Handling
Vicki Swift har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.

I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Mrs Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.
 
 
Antal Sidor: 386
Utgiven: 2010
 
 
Recension
Åh, jag älskar verkligen feel-good böcker! Den här var inget undantag. Den har allting en feel-good bok bör ha; kärlek, spänning och intressanta historier samt humor! 

Jag gillade dessutom karaktärerna väldigt mycket och jag blev berörd av Mrs Bells historia (eller ja, båda kvinnornas historier). 
 
Kort och gott så rekommenderar jag den här boken. Den är en utmärkt bok att läsa till exempel på stranden. 
 
 
Betyg
  
 

Mannen utan Öde av Imre Kertész

Handling
Fjortonårige Györgys Köves sätts tillsammans med tusentals andra judar på ett godståg. Först när dörrarna slås upp och vakterna skriker åt dem förstår han att det är sant: de hemska dödslägren var inte påhittade lögner. Nu börjar hans oerhörda kamp för överlevnad.

Mannen utan öde är en av de starkaste skildringarna av livet i nazisternas dödsläger. I Ungern 1975 blev den mottagen med kompakt tystnad. Det var en sanning ingen ville ha. Men med tiden har romanen blivit en levande klassiker - både som grundbulten i ett Nobelprisbelönat författarskap men också som en omistlig bok som alla någon gång bör läsa.

Nu presenteras Mannen utan öde i Norstedts klassikerserie med ett nyskrivet förord av Steve Sem-Sandberg.
 
 
Antal Sidor: 237
Utgiven: 2013 (jag läste utgåvan från 1998)
 
 
Recensioner
Okej.. Nobelpristagare (2002) eller inte. Jag gillade inte boken. Kan vara att jag läste en "för gammal utgåva" men det kan också vara sättet han skrev på. Att jag ens läste ut hela boken förvånar mig, oftast brukar jag lägga ned om den är dålig eller tråkig. Här kämpade jag i ca. 200 sidor. 

Jag tyckte inte om huvudkaraktären och på det sätt allt verkade framstå som att allt svävade på rosa moln utifrån hans perspektiv. Inte ens när han kom till koncentrationslägren eller sjuk var han fortfarande för positiv för min smak. 

Var det en bra bok som skildrade hemskheterna i lägren? Ja, det tyckte jag.
Var det en bra skriven bok? Nej, det tycker jag inte.
 
Tyvärr klickade det verkligen inte mellan mig och boken.


Betyg
1 katthuvud av 5 möjliga (tyvärr)

Polis av Jo Nesbö

Handling
När en Oslopolis hittas mördad vid samma datum och på samma plats där han många år tidigare utrett ett mord kan det knappast betraktas som en slump. Och när samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.
Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.
Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på sjukhuset. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma patienten nära.
 
 
Antal Sidor: 605
Utgiven: 2013
 
 
Recension
Jag trodde inte att det skulle komma en till bok (varför jag nu trodde det vet jag inte) men jag insåg i alla fall att jag såg fram emot den här boken. 
 
Boken var väldigt bra och spännande och jag gillar att Hole fixat till sig. Det jag inte gillade var att en av de karaktärer jag gillar blev mördad men det förstörde inte hela boken. 

Det enda jag inte riktigt hade mycket för var slutet, det behövdes inte riktigt stoppas in mer efter bröllopet.. Men det kanske var ditstoppat för att ha en story till nästa bok, vem vet?


Betyg
3½ katthuvuden av 5 möjliga

Deckare: Favoritförfattare - R.I.P. Reginald Hill (2012)

Reginald Hill - 1936 - 2012
 
Biografi: 
Dalziel och Pascoe:
(Svenska titlar och utgivningsår står efter engelsk titel och utgivningsår)
 1. A Clubbable Woman (1970)
 2. An Advancement of Learning (1971)
 3. Ruling Passion (1973) - För Gammal Vänskaps skull (1997), I minnenas Tecken (2006)                          
 4. An April Shroud (1975)
 5. A Pinch of Snuff (1978)
 6. A Killing Kindness (1980)
 7. Deadheads (1983) - En Dans på Rosor (2005)
 8. Exit Lines (1984)
 9. Child's Play (1987)
 10. Underworld (1988) - Under Jorden (2002)
 11. Bones and Silence (1990) - Mysteriespel (2000)
 12. One Small Step (1990)
 13. Recalled to Life (1992) - Återkallad till Livet (2002)
 14. Pictures of Perfection (1994) - Bländverk (2003)
 15. The Wood Beyond (1995) - Det mörka arvet (2001)
 16. Asking for the Moon (1996), short stories;
  • "The Last National Service Man"
  • "Pascoe's Ghost"
  • "Dalziel's Ghost"
  • "One Small Step"
 17. On Beulah Height (1998) - Dalen som dränktes (1999)
 18. Arms and the Women (1999)
 19. Dialogues of the Dead (2002) - De dödas samtal (2013)
 20. Death's Jest-Book (2003)
 21. Good Morning Midnight (2004) - Godmorgon Midnatt (2004)
 22. The Death of Dalziel (2007) - Dalziels Död (2007)
 23. A Cure for All Diseases (2008) - Döden Löser alla problem (2009)
 24. Midnight Fugue (2009) - Dödsmässa (2010)
 
Andra böcker:

The Stranger house (2005) - Främlingars Hus
The WoodCutter (2010) - Hämnden
 
Första boken jag läste: Dalen som dränktes (On Beulah Height)
 
Favoritböcker: Dalen som dränktes, Dalziels Död (The Death of Dalziel).
 
Sämsta boken: Det borde finnas någon, men i skrivande stund kommer jag inte på en enda..
 
Antal böcker lästa: 
Alla böcker om Dalziel & Pascoe som är utgivna på svenska (13 + 2 övriga (se "andra böcker")
 
Antal böcker i bokhyllan: 4 stycken. 
 
Varför en favorit? Hans stil påminner om Peter Robinson och jag gillar verkligen karaktärerna. Även om Dalziel är en tölp är han en rolig tölp och han är inte ett misslyckat fyllo som de flesta andra kommissarierna verkar vara i andra böcker. Pascoe är underbart mysig att läsa om och jag gillar hans fru. Dessutom har inte Hill lika "brutala" mord och beskrivningar i sina böcker (i alla fall inte i de flesta) som andra deckarförfattare kan ha.

Hill läste jag efter Robinson i jakt på någonting nytt och jag fann det. Jag saknar definitivt hans skrivande och jag ska ta tag i att läsa alla hans böcker, det vill säga att läsa ifatt böckerna på engelska. Jag har bara inte kommit dit ännu. 

Delirium Stories: Hana, Annabel, and Raven av Lauren Oliver

Handling
The three short stories in this collection expand and enrich the Delirium world, illuminating events and characters through new perspectives.

Hana adds nuance to the life-changing summer before best friends Lena and Hana are to be cured--a moment when the girls' paths diverge and their futures are altered forever.

Annabel untangles the mysteries surrounding Lena's mother, detailing her journey from teenage runaway to prisoner of the state.

And Raven crackles with the intensity of its title character, the fierce leader of a rebel group in the Wilds who plays an integral role in the resistance.

 

Antal Sidor: 224
Utgiven: 2013

 

Recension
Kort & koncist. Det var intressant att få läsa om dessa karaktärer lite mer, även om jag mest brydde mig om Hana och till viss del Annabel, men det kändes ibland som att det skulle behövts en hel bok om Annabel - hennes historia blev nästan lite huller om buller..

Sedan är jag mest nyfiken på hur det gick för Hana och de andra EFTER att Requiem slutade.. Det skulle jag vilja läsa om!

Ravens historia var otrevlig men onödig tyckte jag. Jag hade hellre haft med Alex (vilken jag hoppas på att kunna läsa snart!) istället i den här samlingen än henne.. Betyg
2 katthuvuden av 5 möjliga


The Mortal Instruments, Book One: City of Bones av Cassandra Clare

Handling
Sixteen-year-old Clary Fray is an ordinary teenager, who likes hanging out in Brooklyn with her friends. But everything changes the night she witnesses a murder, committed by a group of teens armed with medieval weaponry. The murderous group are Shadowhunters, secret warriors dedicated to driving demons out of this dimension and back into their own. Drawn inexorably into a terrifying world, Clary slowly begins to learn the truth about her family - and the battle for the fate of the world.
 
 
Antal Sidor: 443
Utgiven: 2007
 
 
Recension
Andra gången jag försöker mig på den här boken och denna gång lyckades jag ta mig längre än bara de två första kapitlena. Jag lyckades till och med läsa ut hela boken. Till min förvåning var den helt okej. 

Det skulle däremot ha räckt med denna enda boken. Jag tyckte att den avslutades på ett bra sätt (även om ondingen försvann) men utan att egentligen behöva fortsätta serien. 
Jag skulle däremot vilja läsa mer bara för att få veta mer om deras hemland.
 
Varför kunde Clary inte fått Jace för? Jag gillade ju honom som pojkvänmaterial! Nåväl..
 
Den var ungdomlig och lättläst, vilket var en skön avkoppling från alla tegelstensdeckare jag läst på sistone..
 
Kommer jag att läsa de andra två böckerna? Jag vet inte, kanske. Men just nu kände jag inte något behov av att göra det.
 
 
Betyg
2 ½ katthuvuden av 5 möjliga

En Mening!

"Most terrifying were the paintings."

Regler: plocka upp närmsta bok, bläddra fram till sidan 52 och skriv ned den 5:e meningen. Berätta inte titeln. Kopiera reglerna till ditt inlägg.


Watching the Dark av Peter Robinson

Handling
Banks is back - and this time he's investigating the murder of one of his own. Detective Inspector Bill Reid is killed by a crossbow in the tranquil grounds of a police rehabilitation centre, and compromising photos are found in his room. DCI Banks, brought in to investigate, is assailed on all sides. By Joanna Passero, the Professional Standards inspector who insists on shadowing the investigation in case of police corruption. By his own conviction that a policeman shouldn't be deemed guilty without evidence. By Annie Cabbot, back at work after six months' recuperation, and beset by her own doubts and demons. And by an English girl who disappeared in Estonia six years ago, who seems to hold the secret at the heart of this case ...Antal Sidor: 448
Utgiven:
2013
 
 
Recension
Så har jag äntligen läst ut senaste Peter Robinson boken. Jag måste säga att den kändes lite seg i jämförelse med hans andra böcker, men det kanske beror på att jag är lite less på deckare (har ju läst hur många som helst) och att jag egentligen var sugen på att läsa andra böcker. Nåväl..
 
Boken i sig var inte dålig, när den väl kom igång. I slutet kunde jag inte slita mig från boken alls. 
 
Sedan tycker jag att det kan som inte bli en besvikelse med Robinson, han är för bra för det. Just den här boken kändes lite halvdan bara. Det hade kunnat bli ett lite mer spännande och mindre uppenbart slut tycker jag.
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Nådastöt av Louise Penny

Handling
Det är vinter i Three Pines och byn ligger under ett täcke av snö. Den årliga curlingturneringen är i full gång på den frusna sjön när en fasansfull upptäckt görs: mitt bland åskådarna på isen ligger en förkolnad kropp. Det kunde vara det perfekta brottet. Ingen har sett mordet begås och inga ledtrådar eller motiv verkar finnas. Men när kommissarie Gamache börjar nysta i offrets förflutna framträder en livshistoria fylld av mörka hemligheter. Och medan de isande vindarna drar in över byn märker Gamache att han har egna fiender och han är tvungen att ta reda på vem han egentligen kan lita på.
 
 
Antal Sidor: 413
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag sågade hennes första bok ganska ordentligt (se recension om Mörkt Motiv). 
Jag känner att jag måste ändra uppfattning. Den här boken, andra i serien, var mycket bättre. Kanske för att nu visste man vad man hade att förvänta och man kände igen karaktärerna. 

Det jag tyckte var att karaktärerna hade vuxit, även om den irriterande karaktären återvände och historien var bra. Den kändes bara bättre skriven. Nu läser jag visserligen böckerna på svenska och som jag nämnde på förra recensionen om att det kanske var översättarens fel att den boken kändes dålig.. Så var det inte i det här fallet. 
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga