Vad jag har att bita i ett tag framöver..

Hemma att läsa:
 
Jillian Flynn - Mörka platser

David Peace - 1974
 
Thomas Erikson - Bländverk
 
Marian Keyes - Hemligheten på Mercy Close
 
Jeanette Winterson - The Daylight Gate

Väntar på från biblioteket: 

Pia Hagmar - Du och jag och vi
 
Cassandra Clare - City of Bones
 
Framtida projekt: 
 
George R.R Martin - A Dance With Dragons (jag SKA läsa om den, snart.. jag lovar.. till sommaren kanske?)
 

Fjällgraven av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Handling
Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början..
 
Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 424

Recension
Jag har verkligen älskat deras tidigare böcker och hade sett fram emot denna väldigt mycket, men när jag väl fick den i händerna och läste den så kunde jag inte undkomma en viss känsla av besvikelse. Handlingen och karaktärerna kändes inte lika genomtänkta som tidigare, tyvärr. 

För den sakens skull var det inte en dålig bok, jag gillade den och läste ut den relativt snabbt, bara inte så snabbt som det brukar gå när jag verkligen gillar en bok.
 
Jag gillade hur de var i Norrland och jag gillade den nya karaktären, jag hoppas hon kommer att stanna kvar, hennes vänskap med Billy skulle vara intressant att utveckla.
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Pojken som slutade Gråta av Ninni Schulman

Handling
En mörk augustikväll kommer ett larm till Hagfors räddningstjänst: en villa står i brand. När journalisten Magdalena Hansson kommer till platsen har huset nästan helt brunnit ner, väggarna har rasat och svart rök pulserar från de förstörda fönstren. Dagen därpå avlider en fyrtiotreårig kvinna av skadorna hon ådrog sig i branden.

Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett. Hagforspolisen står inför en ny, stor utmaning medan den lilla värmländska staden lever i skräck.

Magdalena Hansson dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang djupt personligt. Och mycket riskabelt. 

 

Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 343

Recension
Jag älskade ju Flickan med Snö i håret och den känslan höll i sig även till hennes andra bok om Magdalena.  

Jag väntar med spänning på den tredje boken.

Betyg
4 katthuvuden av 5 möjliga