De skandalösa av Simona Ahrnstedt

 
 
 
 
 
Antal Sidor: 338
 
Utgiven: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.
Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.
Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.
 
 
 
Recension
Den här boken påminde mig om Sagan om Isfolket. Jag vet inte om det berodde på miljön eller tantsnusket, men liknelser fanns. Det enda jag saknade var häxorna och magin (och de onda inslagen).

Men åter till den här boken. Den var bra. Den var välskriven och jag gillade karaktärerna, även om jag hade lite problem att komma in i handligen från början. 
 
Det jag inte visste när jag läste boken var att det är första boken i en serie. Intressant! 


Betyg
  

Ett 20-tal böcker senare..

Så känns det som att jag har rensat biblioteken, men är redo för min kurs jag ska läsa nu i höst - Barn och ungdomslitteratur! :)

I det förflutna av Kate Morton

 
 
 
 
 
 

Antal Sidor: 555
 
Utgiven: 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Edie Burchill och hennes mamma har aldrig stått varandra nära, men ett gammalt brev som varit på villovägar sedan andra världskriget dyker plötsligt upp och väcker starka känslor till liv. Edie får veta att mamman som trettonåring skickades från London till ett slott på landsbygden som krigsbarn. Men vad hände där? Edies nyfikenhet är väckt och eftersom hennes mamma sluter sig som en mussla beger hon sig till det mystiska Milderhurst Castle för att hitta lösningen på sin mors gåta.

På slottet öppnade sig en ny värld för flickan från London, fylld av litteratur och fantasi. Familjen som bodde där bestod av yngsta dottern Juniper, tvillingarna Persephone och Seraphina samt fadern Raymond Blythe, författare till gotiska romaner. De excentriska systrarna visar sig bo kvar än idag och Edie får kontakt med de gamla damerna. Juniper har inte varit sig lik sedan hon övergavs av sin fästman i ungdomen och tvillingarna har skött henne under större delen av sina liv, innanför slottets isolerande murar.
 
 
 
Recension
Jag tyckte att den här boken var den sämsta av alla hennes böcker. 

Handlingen och karaktärerna lyckades inte greppa tag i mig och orka engagera mig på något sätt.
Det blev lite spännande på slutet, men på det stora hela kändes historien lite för krystad.

Det var väldigt synd att jag inte fastnade för boken då jag har tyckt om de andra böckerna. 
 
 
Betyg
 

Mitt livs roll av David Nicholls

 
 
 
 
 
Antal Sidor: 334
 
Utgiven: 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Framtiden för Josh Harper ser oförskämt ljus ut. För stackars Stephen, Josh inhoppare eller "understudy", som det heter på teaterspråk, hänger det på Josh hälsa om han någonsin ska få en chans att bli den lysande stjärna han drömmer om. Men det ser allt annat än ljust ut. Josh Harper har en hälsa av stål och är dessutom utsedd till världens tolfte sexigaste man. Stephen får på sin höjd spela död eller någon förbipasserande. Inte ens det gör han särskilt övertygande. Han har begåvats med ett olycksaligt namn, en hopplös agent, en dotter han knappast känner - kort sagt: han spelar inte ens huvudrollen i sitt eget liv. På en fest hemma hos Josh, dit han tror att han blivit bjuden, men i själva verket anlitats som servitör, träffar han Nora, Josh fru. Hon lyckas locka fram det bästa hos Stephen och han blir naturligtvis förälskad. Den omständigheten gör det inte lätttare för Stephen att få sitt stora genombrott - men det leder till många dråpliga, märkliga och hisnande komplikationer på den scen som kallas livet.
 
 
 
Recension
När jag läste En Dag var jag tvungen att börja läsa den två gånger innan jag insåg att det var en bra bok.
 
Den här boken hade jag inte samma problem med. Däremot, ja, jag tyckte att det var en bra bok och så, men jag skrattade inte högt åt den, men jag kunde småle åt vissa saker ibland. Jag tyckte inte att den var speciellt humoristisk, ibland var den nästan för pinsam och jobbig. 
 
Men samtidigt var den ändå charmig på något sätt. Jag kan inte sätta fingret på varför jag, trots allt, tyckte att boken var helt okej.
 
 
Betyg
   

Kockskolan för ensamma hjärtan av Marita Conlon-Mckenna


 
 
 
 

Antal Sidor: 342
 
Utgiven: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.
 
 
 
Recension
Jag visste inte att det hade kommit en ny bok av författaren. Jag blev genast väldigt glad!

Däremot tror jag att jag måste ta en paus ifrån alla feel-good böcker. De börjar bli för uppenbara och lätta att lista ut vad som kommer att hända (att allt kommer att gå bra med andra ord). Det är synd!
 
Jag gillade ändå den här boken. Den var lättläst, rolig och charmig. För att handla om en kockskola fick jag ändå ett intryck av att boken i sig inte handlade speciellt mycket om just mat, egentligen mest om olika relationer (som såklart ändras och utvecklas via kockskolan). 
 
Kort och gott en härlig feel-good roman!
 
 
Betyg
  

Utmaningen Tre på Tre

Utmaningen tre på tre som jag hittade här: http://www.pocketlover.se/p/tre-pa-tre-2013.html?showComment=1377414833075

kommer jag att delta i detta år. Blir spännande! Mitt tema blir 3xdebuter (av författare jag aldrig har läst förut)
 
Jag kommer att läsa:
 
Springfloden av Cilla & Rolf Börjlind
Pulver av Sara Blaedel
Dubbla slag av Malin Persson Giolito


Var med du också! :)

Dålig Karma av David Safier

 
 
 
 
 
Antal Sidor: 284
 
Utgiven: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Den framgångsrika programledaren Kim Lange har äntligen fått det eftertraktade stora journalistpriset. Samtidigt har hon haft en vansinnig dag. Det galnaste ögonblicket är när hon får ett tvättställ från en rysk rymdstation i huvudet och vaknar upp i en myrstack med sex ben, känselspröt och en stor rumpa. Kim förstår att detta är priset hon får betala eftersom hon har samlat på sig så mycket dålig karma. Men Kim har inte lust att plocka brödsmulor eller bli kommenderad av den tyranniske ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan heller inte tillåta att hennes man tröstar sig med en annan. Vad ska hon göra nu?
 
Det finns bara en lösning, hon måste börja samla på sig god karma. På sin väg upp  och ned  på reinkarnationsstegen möter hon många utmaningar och frestelser och gör erfarenheten att det inte är tillfälligheter som gör att man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Men Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller noggrant upp sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som planerat . . .
 
 
Recension
Den här boken var otroligt lättläst, vilket var en skön omväxling. 
 
Den hade humor, den var smårolig och den hade roliga karaktärer (Casanova!). Det gillade jag. Jag gillade inte när hon var återfödd som myra, min favorit var hamstern..

Däremot fastnade jag inte direkt för boken, den var helt okej att läsa då jag inte hade någon annan bok, men jag hade aldrig valt den själv från hyllan.
 
Jag rekommenderar ändå att läsa den här boken. Vem vet, du är kanske en av dem som skrattar högt när du läser den.
 
 
Betyg
 

Ursäkta dålig uppdatering

Jag har jobbat väldigt mycket, men uppdateringar kommer så fort jag har möjlighet! :)

Fantasy Favoritförfattare - David Eddings

Då kör vi på med mina absoluta favoritförfattare inom Fantasy! Vi börjar med David Eddings!

David Eddings 
 
Biografi: (Serier)
  • The Belgariad (Sagan om Belgarion)
    • Pawn of Prophecy, 1982 (Stenens Väktare, 1989)
    • Queen of Sorcery, 1982 (Profetians Tid, 1990)
    • Magician's Gambit, 1983 (Besvärjarnas Kamp, 1991)
    • Castle of Wizardry, 1984 (Rivas Drottning, 1991)
    • Enchanter's End Game, 1984 (Ödets Fullbordan, 1992)
  • The Malloreon (Sagan om Mallorea)
    • Guardians of the West, 1985) Belgarions Son, 1993)
    • King of the Murgos, 1988 Murgoernas Konung, 1993)
    • Demon Lord of Karanda, 1988 Demonen i Karanda, 1994)
    • Sorceress of Darshiva, 1989 (I Zandramas spår, 1994)
    • The seeres of Kell, 1991 (Sierskan från Kell, 1995)
  • Belgarath the Sorcerer, 1995 (Belgarath Besvärjaren - Uppdelad i två delar på svenska)
    • Aldurs Dal, 1996
    • Rivas Ättling, 1997
  • Polgara the Sorceress, 1997 (Polgara Besvärjerskan - Uppdelad i två delar på svenska)
    • Belgaraths dotter, 1999
    • Hertiginnan av Erat, 1999
  • The Elenium (Sagan om Elenien)
    • The Diamond Throne, 1989 (Diamanttronen, 1994)
    • The Ruby Knight, 1990 (Rubinriddaren, 1995)
    • The Sapphire Rose, 1991 (Safirrosen, 1996)
  • The Tamuli (Sagan om Tamuli)
    • Domes of Fire, 1992 (Kupoler av Eld, 1997)
    • The Shining Ones, 1993 (De skinande, 1998)
    • The Hidden City, 1994
  • The Redemption of Althalus, 2000 (Tjuven Althalus - Uppdelad i två delar på svenska)
    • De utvalda, 2003
    • Knivens sång, 2003
  • The Dreamers (Drömmarna)
    • The Elder Gods, 2003 (Äldre Gudar, 2005)
    • The Treasured One, 2004 (Den vördade, 2005)
    • The Crystal Gorge, 2005 (Kristallklyftan, 2007)
    • The Younger Gods, 2006 (Yngre gudar, 2007)

Andra böcker: (Ej serier)
  • High hunt, 1973 (Ej översatt till svenska)
  • The Losers, 1992 (Ej översatt till svenska)
  • The Rivan Codex, 1998 (Rivas Skrifter, 2001)
  • Regina's Song, 2002 (Reginas sång, 2005)

Första boken jag läste: Belgarions Son (Hela sagan om Mallorea faktiskt)
 
Favoritböcker: ALLA! Förutom serien om Drömmarna, Rivas skrifter och de två böcker som inte utgivits på svenska.
 
Sämsta boken: Rivas Skrifter är väl inte en alltför rolig bok att läsa. Och sedan Äldre gudar. Jag tycker inte om den serien och har inte ens kommit mig igenom första boken..
 
Antal böcker lästa: 24 (på svenska), 21 (på engelska)
 
Antal böcker i bokhyllan: Oj! 17 stycken (alla på svenska)
 
Varför en favorit? Min barndomsvän! Inte den första fantasyförfattare jag läste, men den första jag älskade. Jag minns hur jag låg på den inglasade balkongen i sommarstugan och hade alla fem böckerna i Sagan om Mallorea uppstaplade på bordet och bara plöjde bok efter bok. De tog slut alldeles för fort! Tur att de andra serierna fanns kvar att plöja.
 
Man kan inte låta bli att älska humorn, historien, karaktärerna - ja, ALLT! I Belgarion/Mallorea är min favoritkaraktär Silke, han verkar så himla skön att hänga med och Polgaras förhållande till Beldin är bara underbart. Till och med CeNedra har sina givande stunder. 
 
Tamuli/Elenien  och Althalus ser jag som kortare versioner av Belgarion/Mallorea, inte lika bra men fortfarande med samma humor och känsla för karaktärerna! 

Jag har läst om bokserierna minst 3 gånger vardera (Belgarion/Mallorea något fler) och måste ta tag i att läsa Reginas Sång någon dag framöver, det var länge sedan.

Lean on Pete av Willy Vlautin

 
 
 
 
 
 
Antal Sidor: 250
 
Utgiven: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Huvudpersonen i Willy Vlautins roman Lean on Pete heter Charley Thompson. Han flyttar från stad till stad tillsammans med sin diversearbetande pappa. Sin mamma har han aldrig träffat. Pappan tillhör inte precis Guds fogligaste lamm. Ofta lämnar han Charley vind för våg flera dygn i sträck utan att ens ha försett honom med tjugo dollar till mat.
 
Charley får ett sorts jobb på en hästkapplöpningsbana. Först gäller det bara att mocka hästskit. Det är galopphästen Lean on Pete han sköter om. Men galoppsporten rymmer en hel del ljusskygga göromål som Charley obevekligt dras in i.
 
 
 
Recension
Jag kan fortfarande, efter att ha läst ut boken igår, inte bestämma mig för hurvida jag tyckte att boken var bra eller inte. Jag tycker att den tog sig och blev okej mot slutet men överlag så tycker jag nog ändå att boken var ganska ... dålig. Och historien stämde inte speciellt överens med vad som stod på baksidan av boken (eller beskrivningen som jag har tagit från bokus.com). 

Å ena sidan, ja. Boken handlar om hästen Lean on Pete och kapplöpning, men jag skulle säga att bokens fokus ligger på att skapa en familj till Charley i olika form. Var han än hamnar genom bokens gång förstår man hans jakt efter en familjemedlem som han försöker hitta i de olika människor han söker, vilket i slutändan ska leda honom till hans faster!

Jag gillade Charley, han var en bra karaktär och jag förstod hans smärta att ständigt vara på väg någonstans och ständigt hungrig. Jag avskydde Del och allt med kapplöpningarna att göra och hur hästarna blev behandlade.
 
Avslutningsvis kan man säga att boken var egentligen inte dålig, men jag satt halva boken och bara blev arg och irriterad så det drog ned betyget rejält.

 

Betyg
 

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

 
 
 
 
 
Antal Sidor: 682
 
Utgiven: 2008
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sin moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig till vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek, den politiskt engagerade Odenigbo och får en dotter, Baby.
Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu, en fattig pojke från landet som i tidig ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.

Men det är svåra tider i Nigeria även för de privilegierade och när kriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv och hem och familjer splittras.
 
 
Recension
Den här boken hör inte till min vanliga bokkrets, men jag tänkte att jag skulle ge den en chans eftersom jag hade hört att den skulle vara så bra. 
 
Jag kände redan från start att det här skulle bli en trögläst bok, vilket jag fick rätt i. För det första var det språket som boken var skriven på som gjorde den trögläst.
 
För det andra fick jag ingen känsla för karaktärerna och händelserna. Jag blev berörd när kriget just bröt ut och man fick läsa om de mördade personerna som hemsökte karaktärerna, men utöver det berörde inte boken mig speciellt mycket. 
 
Hädanefter ska jag hålla mig till min "comfort zone" tror jag. När jag lämnar den hittar jag ju aldrig någonting bra!
 
 
Betyg
 

Biblioteksreservationer

Nu har jag ställt mig på kö på de flesta böcker som jag ser fram emot i höst (se inlägg under kommande!). Jag hoppas jag hinner få någon av böckerna snabbt, annars överväger jag att faktiskt köpa dem.


Var länge sedan jag köpte böcker, blev lite sugen...

"Feel-Good" Favoritförfattare - Marian Keyes

Då tar vi nästa kategori med favoriter. Den här omgången blir det "feel-good"-böcker. Tyvärr har jag som bara en favorit, men många andra som jag gillar. 
 
Marian Keyes
 
Biografi: (Svenska titlar och utgivningsår inom parantes)
  • Watermelon, 1995 (Vattenmelonen, 1998)
  • Rachel's holiday, 1997 (En oväntad semester, 1999)
  • Lucy Sullivan is getting married, 1997 (När Lucy Sullivan skulle gifta sig, 2000)
  • Last chance saloon, 1999 (Sista Chansen, 2003)
  • Sushi for Beginners, 2000 (Sushi för nybörjare, 2004)
  • Angels, 2002 (Änglar, 2005)
  • The Other Side of the Story, 2004 (Å andra sidan, 2005)
  • Anybody out there?, 2006 (Är det någon där?2007)
  • This Charming Man, 2008 (En förtjusande man, 2009) 
  • The Brightest Star in the Sky, 2009 (Oväntat besök på Star Street, 2010)
  • The mystery of Mercy Close, 2012 (Hemligheten på Mercy Close, 2012)
Andra böcker:
  • Under the Duvet, 2001 (Under täcket, 2003)
  • Further under the duvet, 2006 (Tankar från sängkanten, 2007)
Första boken jag läste: 
 
Jag minns inte riktigt. Det var antingen Vattenmelonen eller Sushi för nybörjare.
 
Favoritböcker: 

Vattenmelonen, Sushi för nybörjare, En oväntad semester, När Lucy Sullivan skulle gifta sig.
 
Sämsta boken:
 
En förtjusande man, Oväntat besök på star street och hemligheten på Mercy close.
 
Antal böcker lästa: 

Alla, förutom de två övriga böckerna.
 
Antal böcker i bokhyllan: 

4 - Är det någon där, Vattenmelonen, Sista chansen och När Lucy Sullivan skulle gifta sig.
 
Varför en favorit?

Marian Keyes var nog den första Feel-good-författaren jag läste och jag har tyckt om henne sedan starten. Tyvärr har hon tappat lite på de senare böckerna, vilket är otroligt synd för hon har skrivit så bra böcker.
 
Jag tycker om henne för att hennes böcker har alltid fått mig att skratta och må bättre (syftet med feel-good kanske?) och jag ser fortfarande fram emot nya böcker, trots att åtminstone de två senaste var en besvikelse.

Jag gillar också hur hon skriver om samma familj på Irland. Hur man får följa de olika familjemedlemmarna och deras möten med varandra. 

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

 
 
 
 
 
 
 
 
Antal Sidor: 429
Utgiven: 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap ...

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker ...
 
 
 
Recension

Av de tre böcker jag har läst av Lucy Dillon så var nog den här den sämsta. Jag kände att jag inte orkade komma in och bry mig speciellt mycket om karaktärerna eller historien. Boken var inte dålig, men jag blev lite less på den. 

Det jag gillade mest var twisten med Juliet och hennes syster. Spännande! 

Jag saknade nästan att det inte kom en gammal pojkvän för att "röra om i grytan" som i de andra två böckerna, fast samtidigt var det nästan skönt att boken inte hade den uppenbara "twisten". 
 
Den var om möjligt lite tyngre eftersom Juliets man hade dött och man får följa hennes sorg, men på det stora hela var det en bra feel-good-bok, som hade det rätta innehållet. 

Betyg
  
 
 
 
 
 

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

 
 
 
 
 
 
Antal Sidor: 453
Utgiven: 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv ..
 
 
Recension
Åter igen en bok som började lite småsegt, men den tog sig efter ungefär 100 sidor, då kunde jag istället inte lägga ifrån mig boken.
 
Det märktes också tydligt att det var hennes debutroman men det var ingenting som störde mig. Jag gillade karaktärerna, även om Zoe var den mest irriterande karaktären av de alla. Jag tyckte att det var synd att det inte blev något triangeldrama och catfights om Bill, hade varit lite roligt. 

Det jag dessutom tyckte var onödigt hur hennes ex kom för att hälsa på.. I det fallet var det mer intressant och spännande i Och så levde de lyckliga där han hade lyckas nästla sig in i familjen, men här var det totalt ointressant (i alla fall för mig). 
 
En intressant sak är att boken utspelar sig på samma plats som Och så levde de lyckliga, vissa av karaktärerna nämns vid namn i båda böckerna.

Jag rekommenderar den här boken och nu ska jag ta tag i hennes andra bok; Hundar, hus och hjärtats längtan. Får se om den är bra också.
 
 
Betyg
  

Deckare Favoritförfattare - Louise Penny

Louise Penny
 
Biografi (Svenska titlar och utgivningsår inom parantes):
  • Still Life, 2005. (Mörkt Motiv, 2013)
  • A Fatal Grace, 2007. (Nådastöt, 2013)
  • The Cruelest Month, 2008. (Den grymmaste månaden, 2013)
  • The Murder Stone, 2009.
  • The Brutal Telling, 2009. 
  • Bury your Dead, 2010.
  • A Trick of the Light, 2011. 
  • The Beautiful Mystery, 2012.
  • How the Light Gets In, Coming August 2013.
 
Andra böcker: Nej!
 
Första boken jag läste: Mörkt Motiv
 
Favoritböcker: Nådastöt och Den grymmaste månaden
 
Sämsta boken: Mörkt Motiv 
 
Antal böcker lästa: 3
 
Antal böcker i bokhyllan: 0 (tyvärr, men ska förhoppningsvis ändras snart!)
 
Varför en favorit?  Myskänslan! Efter den första lite mindre bra (katastrofala) boken så älskar jag karaktärerna, byn och hela mysfaktorn med hennes böcker. Väldigt Morden i Midsomer över det hela..
 
Jag kan inte lägga ifrån mig en av hennes böcker och jag har rekommenderat dessa till höger och vänster. Om någon har snappat upp och börjat läsa vet jag inte, men ändå. Hon har fastnat!

Designen är klar!

Förrutom en massa småsaker som jag och tekniken inte kommer överens med (vilket jag ska försöka lösa i framtiden) så tycker jag att det ser riktigt bra ut. :)

Jag vet till exempel att confusedbooklover inte syns så tydligt och jag ska försöka hitta en lösning på ändra-färg-problemet, men det får duga så länge!

Det har nästan blivit lite roligt att designa bloggen. :P

Böcker jag längtar efter..

Det ska komma (en har redan kommit såg jag) en massa trevliga böcker som jag ser fram emot i höst.
 
I skrivande stund är det dessa böcker;
 
 
 
 
 Peter James - Dead Man's Time
 
Redan Utgiven Juni 2013
 
 
 
 
 
 
 Peter Robinson - I Mörkrets Skugga (Även om jag redan läst den på engelska)
 
Kommer Augusti 2013
 
 
 
 
 
 
 
Ninni Schulman - Svara om du hör mig
 
Kommer September 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ian Rankin - En annan mans grav
 
Kommer September 2013
 
 
 
 

Thomas Erikson -
 Vanmakt
 
Kommer Oktobber 2013
 
 
 
 
 
 
Johan Theorin - Rörgast
 
Kommer Oktober 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stephen Booth - Redan Död
 
Kommer i November 2013
 
 
 
 
Jaye Wells - Dirty Magic
 
Kommer i Januari 2014
 
 
 
 
 

Under Kupolen av Stephen King

 
 
 
 
 
 
 Antal Sidor: 1179
 Utgiven: 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Handling
Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chesters Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chesters Mill är isolerade från omvärlden.

Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. Stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka 

Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den f.d. armékaptenen och Irakveteranen Dale Barbie Bar- bara som den senaste tiden har jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att Barbie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att Barbies undersökningar tar honom på kollisionskurs mot Big Jim Rennie.
 
 
 
Recension
Vad tyckte jag om den här? Ja, jag försökte mig på att läsa den på engelska först och gav upp efter sisådär 30 sidor. Tyckte att boken verkade som världens skräp. Lämnade tillbaka den på bibblan och fann den sedan på svenska och tänkte att, jag kan väl ge den en andra chans, fast på svenska den här gången. Sagt och gjort..

Och WOW! Vilken bok, vilken historia.  Ibland är den så seg som klister och ibland går det så fort att man nästan måste läsa om vissa delar för att hinna med i svängarna! Kort sagt så har jag inte ångrat mig att jag gav den andra chans och att jag bestämde mig för att ta mig igenom den på svenska (hade nog inte orkat med den på engelska om jag ska vara ärlig). 

Jag gillade genast Barbie och Julia. Jag tyckte aldrig synd om Junio, han fick vad han förtjänade, synd bara att det inte kom tidigare. Det jag gillar med Stephen King (i de ytterst få böcker jag läst av honom) är att han inte är rädd för att döda av en massa huvudkaraktärer, fast i den här boken blev jag nästan bara förbannad på slutet. 

De karaktärer jag tyckte minst om att följa och vars historier jag tyckte var mest långsamma och sega det var Kocken och Andys höga-som-ett-hus-liv. Likadant med deras öde.
 
 
Betyg

   

Den glömda trädgården av Kate Morton



Handling
1913 
En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen. 
 
1975 
På sin ålders höst företar Nell O"Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen. 
 
2005 
När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.
 
 
 
Antal Sidor: 417
Utgiven: 2010
 
 
 
Recension
Åh, Kate Morton fortsätter också att växa i mina ögon. Hennes böcker är så otroligt välskrivna.
Den glömda trädgården lyckas balansera olika tidsåldrar och foga samman dem till en spännande historia med så många intressanta twistar att man tror att man har full koll, bara för att inse att man inte har det.
Den här boken var lite förutsägbar mot slutet, men det gjorde ingenting, man fick sig ändå en eller två överraskningar..

Ju mer jag läser av hennes böcker desto mer känsla av Downton Abbey får jag. 
Jag har helt klart ett intresse av att läsa om den tidsåldern - med tjänstefolk och överklass. Morton sammanfogar dessutom dessa två olika världar på ett sådant bra sätt.

Perfekta böcker att läsa i soliga dagar på stranden (eller regniga inomhus)!
 
 
Betyg
   

Vilken var din favoritbok/bokserie när du var liten?

Ja, som rubriken lyder. Vilken bok eller serie älskade du när du var liten?


Jag hade väldigt många, men någon serie jag läste om flera gånger var främst Kitty!
Kitty läste jag ungefär mellan det jag var 7 år till jag var 14 år (det blev mindre och mindre där på slutet).
 
Jag hade speciellt två favoriter: boken Kitty i Europa som än idag gör att jag vill ta en liknande resa som hon och hennes vänner gjorde. Resa igenom Italien, Grekland och Schweiz. Underbart!
 
 

En annan Kittybok jag älskade var Kitty och den persiska kattens gåta. (fann tyvärr ingen bild på denna) Tror att jag framför allt fick mitt otroligt stora intresse för katter härifrån. Den har inte fått mig att gilla kattutställningar däremot.


Jag älskade verkligen Kitty när jag var liten och jag hade (innan de blev nedpackare och undanstoppade) över 100 böcker i serien - både "små och stora", många tack vare äldre syskon och släktingar. Jag hoppas att alla böckerna finns kvar till den dag jag har någonstans att rymma dem i en bokhylla igen.