Tango för vilsna själar av Lucy Dillon

Tango för vilsna själar (inbunden)
 
 
 
 
 
 Antal Sidor: 509
 
 
Utgiven: 2014-01-15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
När den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus, bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten. Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en gnagande hemlighet som skulle kunna vända uppochned på deras lyckliga liv tillsammans.

Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner ...
 
 
Tankar om boken
Jag har verkligen blivit överförtjust i hennes tidigare böcker och längtade efter den här boken med förtjusning.
 
Tyvärr så blev jag inte så förtjust när jag väl började läsa den. Det hela fick en naturlig förklaring när jag läste att den här boken var författarens egentliga debutroman, som skrevs före Hundar, hus och hjärtats längtan. Det märktes. För i dessa andra böcker vävde hon skickligt samman invånarna och staden i alla tre böckerna. I den här boken insåg jag att jag saknade det. Dessutom var det nästintill inga hundar inblandade!
 
Jag tyckte att karaktären Angelica var trist att läsa om och de andra kändes okej, även om Katie enbart var gnällig om sönderstressad (och vägrade inse det själv!).
 
Jag gillade faktiskt mest Laurens föräldrar, tror jag, av alla karaktärerna.
 
Summan av kardemumman så var det en helt okej bok.
 
 
Betyg
  

A witch in Winter av Ruth Warburton

A Witch in Winter (häftad)
 
Antal sidor: 368
 
Utgiven: 2012-01-05
 
Serie: Winter Triologin (del 1)
 
Följs av: A witch in love & A witch alone 
 
 
Handling
Anna Winterson doesn't know she's a witch and would probably mock you for believing in magic, but after moving to the small town of Winter with her father, she learns more than she ever wanted to about power. When Anna meets Seth, she is smitten, but when she enchants him to love her, she unwittingly amplifies a deadly conflict between two witch clans and splits her own heart in two. She wants to love Seth, to let him love her - but if it is her magic that's controlling his passion, then she is as monstrous as the witch clan who are trying to use her amazing powers for their own gain. When love is tangled up in magic, how can you be sure what's real?
 
Tankar om boken
Jag gillar som sagt häxor och magi. Och den här bokserien erkänner jag glatt att jag föll för på grund av omslagen (till hela triologin). Tycker de är skitsnygga. Men boken i sig...
 
Mjaa...
Den hade kunnat få vara lite bättre faktiskt. Den kändes väldigt klisché och man förstod ganska fort vart det var på väg, tyvärr.
 
Nu har jag ju satt upp som "mål" för 2014 att jag ska läsa ut serier som jag har påbörjat eller påbörjar så att jag ska fortsätta med nästa del i denna och hoppas på att det kanske tar sig. För även om boken var väldigt förutsägbar så var den inte egentligen dålig. Vissa saker kunde bara ha gjorts bättre.
På plussidan är att den inte är ens i närheten så dålig som Den vita katten (serien Berörarna).
 
Betyg
 

Farlig förmåga av Jessica Spotswood

Farlig förmåga (kartonnage)
 
 
 
 
Antal Sidor: 335
 
 
Utgiven: 2013-03-14
 
 
Serie: Systrarna Cahill (del 1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ...
 
Tankar om boken
Jag gillar häxor. Det är roligt med magi och på senaste tiden har jag fått en förkärlek till ungdomsböcker.
Med det sagt så gillade jag den här boken. Den var inte den bästa boken jag har läst, men den tog tag i mig och jag ville läsa ut den och jag ville veta hur historien skulle gå.. Det fick mig att köpa in boken till jobbet ;)

Det enda jag störde mig på var att man i början inte riktigt hade någon koll på vilket århundrande boken utspelades i, för mig kändes det som att boken (nästintill) lika gärna kunde ha utspelet sig i modern tid som 1600-talet, även om den nu skulle föreställa vara kring slutet av 1800-talet. Det hade jag gärna sett att författaren hade gjort ännu tydligare.

Jag ser fram emot nästa bok! :)
 
Betyg
  

Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito

Bortom varje rimligt tvivel (inbunden)

 
 
 
Antal Sidor: 452
 
 
Utgiven: 2012-10-03
 
 
Serie: Sophia Webster (del 2)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka. Läkaren Stig Ahlin dömdes till livstids fängelse för mor det. Men ingen har glömt det bestialiska brottet. Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen.

Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?
 
Tankar om boken
Jag har börjat gilla den här författaren mer och mer faktiskt.. Även om jag vid denna bok började ifrågasätta mina val av böcker jag tycker om att läsa..

Jag störde mig ändå på några saker i den här boken. Främst tyckte jag att huvudpersonen var ovanligt gnällig. Herregud, hon är en vuxen, framgångsrik kvinna och beter sig som hon vore 5 år ibland. Det var lite irriterande att läsa om. Sedan störde jag mig på att författaren inte "skrev klart" historien. Eller, det kändes som så för mig.
Jag gillade definitivt inte slutet på boken!
Har någon annan läst den här boken? Vad tyckte du?
 
På det stora hela var det ändå en helt okej bok som fångade mitt intresse och höll kvar det genom hela boken.
 
Betyg
 

Dåliga uppdateringar

Ber om ursäkt för dåliga uppdateringar, men jag känner att några av de böcker jag har läst på sistone har varit så dåliga att jag inte ens har orkat bry mig om att skriva om dem.

Sedan har jag prioriterat lite andra grejer framför bloggen, men tro mig, jag läser på för fulla muggar! :)

Jag ska ta tag i att recensera de två senaste böckerna jag läste, för dem gillade jag väldigt mycket!

Den vita katten av Holly Black

Tyvärr inte någon bild här.
 
 

Antal Sidor: 352
 
Utgiven: 2011-05-23
 
Serie: Berörarna (del 1)
 
 
 
Handling
Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.
Cassel har sedan dess omsorgsfullt upprätthållit en så gott som normal identitet, eftersom allt han vill är att förtränga de oerhörda skuldkänslor han bär på. Han försöker också undvika sin familj, som han vet samarbetar med maffian. Men när hans skrämmande mardrömmar om en vit katt sammanfaller med hans två bröders hotfulla beteende, så känner han instinktivt att något är mycket fel, och fasaden rämnar. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.
 
 
Tankar om boken
Som jag sa till min bror gällande den här bok(serien) så är den inte superbra, men inte tillräckligt dålig för att förkasta. Någonstans där mitt emellan. 

Inte den bästa ungdomsboken och jag skulle nog inte rekommendera den. Finns bättre böcker inom samma genre. Jag tycker inte att den inte tar tag i mig. och karaktärerna kändes inte genomtänkta. Helt enkelt..
 
Betyg

1 katthuvud av 5 möjliga (Inte heller här vill bilderna fungera..)
 
 

Läst 2013

 
September blev min mest lästa månad, med 14 böcker totalt. Tvåa kom November med 13 böcker och trea kom Oktober med 12. Sist kom Februari med en bok. (Hade världens lästorka där) 
 
 
Nedan ser ni vilka böcker jag har hunnit med att läsa 2013. 
 
Januari

Mörka platser - Gillian Flynn
Harry Potter & Hemligheternas kammare - J.K Rowling
Harry Potter & Fången från Azkaban - J.K Rowling
Harry Potter & Den Flammande Bägaren - J.K Rowling
Harry Potter & Fenixordern - J.K Rowling
Harry Potter & Halvblodsprinsen - J.K Rowling
Harry Potter & Dödsrelikerna - J.K Rowling
Du och jag och vi - Pia Hagmar
Illdåd - Thomas Erikson
 
Februari

Bedragaren - Katerina Janouch
 
Mars

Kråkflickan - Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
Hungerelden - Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
Pythians Anvisningar - Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
 
April

Dead man's grip - Peter James
Under a vampire Moon - Lynsay Sands
Not dead yet - Peter James
 
Maj
 
Drakarnas Dans - George R. R Martin
De Dödas Samtal - Reginal Hill
De vassa tändernas skog - Carrie Ryan
De Dödas Strand - Carrie Ryan
Den mörka staden - Carrie Ryan
Onda flickor - Alex Marwood
Delirium - Lauren Oliver
 
Juni

Pandemonium - Lauren Oliver
Requiem - Lauren Oliver
Before I Fall - Lauren Oliver
En välbevarad hemlighet - Kate Morton
Mörkt Motiv - Louise Penny
Inferno - Dan Brown
Nådastöt - Louise Penny
 
Juli

Watching the dark - 
Peter Robinson
Delirium stories: Hana, Annabel & Raven - Lauren Oliver
City of Bones - Cassandra Clare
Polis - Jo Nesbö
Mannen utan öde - Imre Kertész
Vickis Vintagebutik - Isabell Wolff
Porträttet av dig - Isabell Wolff
Den grymmaste månaden - Louise Penny
Drömmarnas lek - Kate Morton
Among Others - Jo Walton
Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon
 
Augusti

Den glömda trädgården - 
Kate Morton
Under Kupolen - Stephen King
Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon
Ensamma hjärtan och ensamma hundar - Lucy Dillon
Kockskola för ensamma hjärtan - Marita Conlon-Mckenna
Dålig Karma - David Safier
Mitt livs roll - David Nicholls
De skandalösa - Simona Ahrnstedt
I det förflutna - Kate Morton
Lean on pete - Willy Vlautin
 
September

En värld utan slut - 
Ken Follett
Springfloden - Cilla & Rolf Börjlind
Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe
Dubbla slag - Malin Persson Giolito
Pulver - Sara Blaedel
Ursäkta att man vill bli lite älskad - Johanna Thydell
Bröderna Lejonhjärta - Astrid Lindgren
Nalle Puh - A. A. Milne
Farlig Midsommar - Tove Jansson
Betvingade - Simona Ahrnstedt
Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
Livrädd - S. J Bolton
Inspärrad - Teresa Cooper
Den femte vågen - Rick Yancey
 
Oktober

En annan mans grav - 
Ian Rankin
Kodnamn Verity -  Elizabeth Wein
På ön - Tracey Garvis Graves
Vanmakt - Thomas Erikson
En man som heter Ove - Fredrik Backman
Dead ever after - Charlaine Harris
Mitt bultande hjärta - Alf Kjetil Walgermo
Divergent - Veronica Roth
Den tredje rösten - Cilla & Rolf Börjlind
Rörgast - Johan Theorin
Analfabeten som kunde räkna - Jonas Jonasson
Rubinröd - Kerstin Gier
 
November

Ibland bara måste man - David Levithan
Spelar död - Stefan Casta
Rubinröd - Linzi Glass
Svara om du hör mig - Ninni Schulman
Gatukatten Bob - James Bowen
Nu ser du mig - S. J Bolton
Reginas sång - David Eddings
Familjen Walsh A-Ö - Marian Keyes
En julsaga - Charles Dickens
The murder stone - Louise Penny
Odödlig - S. J Bolton
Redan död - Stephen Booth
Den första hustrun - Philippa Gregory
 
December

Andra systern Bolyen - 
Philippa Gregory
Psykbrytaren - Sebastian Fitzek
Bara ett barn - Malin Persson Giolito
The brutal telling - Louise Penny
Throne of glass - Sarah J. Maas
Röd måne - Elisabet Nemert
Saints of the shadow bible - Ian Rankin
 
 
 
Summan av kardemumman blev totalt 97 lästa böcker 2013. 

Sjuk & Eländig

 
Just nu ligger jag hemma och är sjuk vilket inte alls är nå roligt!
 
Men vad passar bättre än att läsa en massa böcker när man ändå inte orkar förflytta sig från sängen för tillfället? Jag skickade ut sambon som bokpimp till biblioteket, dels för att lämna igen filmer där och dels för att kanske låna en bok eller två. Jag fick en hel drös! :)
(förutom två böcker som var nödvändiga till min kurs.. De såg inte lika roliga ut måste jag säga..)
 
Nu vet jag bara inte vilken bok jag ska börja med...
 
Jag vet i alla fall att jag ska återgå ett tag till sovande läge innan middagen så får vi se sen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilden lånade jag härifrån: http://www.h-lindmark.se/2011/05/25/inte-alls-bra-idag/sjuk-nalle_16840728_109407737_127057586_140700215/

Saints of the shadow bible av Ian Rankin

 
 
Antal sidor: 336Saints of the Shadow Bible (inbunden)
 
 
Utgiven: 2013-11-07
 
 
Serie:  Rebus (del 19)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
When a young woman is found unconscious at the wheel of her car, evidence at the scene suggests this was no ordinary crash. Especially when it turns out her boyfriend is the son of the Scottish Justice Minister and neither of them is willing to talk to the police. Meanwhile, John Rebus is back on the force, albeit with a big demotion and an even larger chip on his shoulder. A new law has been passed allowing the Scottish police to re-prosecute old crimes and a thirty-year-old case is being reopened, with Rebus and his team from back then suspected of corruption and worse. Known as 'the Saints', his colleagues swore a bond of mutual loyalty on something called 'the Shadow Bible'. But with Malcolm Fox as the investigating officer - and determined to use Rebus for his own ends - the crimes of the past may not stay hidden much longer. 
 
 
Tankar om boken

Nä, nu ger jag upp på Rankin. Det här var den tråkigaste bok jag någonsin har läst (känns det som åtminstone!). Men jag läste ut den i alla fall.
 
Trist!
 
 
Betyg