Död som du av Peter James

Handling
Metropole Hotel, Brighton. Efter en blöt nyårsbal blir en kvinna brutalt våldtagen på vägen tillbaka till sitt rum. En vecka senare attackeras en annan kvinna. Båda kvinnornas skor tas av förövaren.

Kommissarie Roy Grace inser snart att fallen har uppenbara likheter med en serie olösta brott från 1997. Förövaren kallades Skomannen och man tror att han våldtog fyra kvinnor innan han mördade sitt femte offer och försvann. Är det fråga om en copycat eller har Skomannen börjat härja igen?
 
Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 464
 
Recension
Jag gillade inte riktigt fallet som de arbetade med i den här boken, kändes lite platt, enda intressanta var twisten som kom men å andra sidan inte riktigt det heller.. 
 
Det jag störde mig mest på var att man fick många misstänka fort och sedan skulle man utifrån dem gissa vem mördaren var. Lite tråkigt att få alla nästan på en gång bara.
 
Jag saknade också lite mer om nuvarande läget med Sandy, ni vet, Grace fd fru. Jag vill veta mer om det - nu!
 
Men i överlag var det en bra bok, jag läste ut den rätt så snabbt och kan ändå rekommendera den.
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Den enes död av Peter James

Handling
Hur mycket är ett liv värt? Skulle du kunna döda en annan människa om du fick tillräckligt mycket pengar? Och om du hade valet att rädda ditt eget barns liv eller livet på ett barn du aldrig träffat, vad hade du valt?

Liket av en tonåring hittas strax utanför Brightons kust. Strax därefter påträffas ytterligare två döda kroppar. Gemensamt för de tre är att samtliga saknar inre organ.

Samtidigt vårdar en orolig mamma i Brighton sin allt sjukare tonåriga dotter. Det enda som kan rädda henne nu är en organdonation. Tiden är alltför knapp och kön är lång men en tillräckligt desperat mor kan hitta andra vägar.
 
Språk: Svenska
Antal Sidor: 503
Utgiven: 2012
 
Recension
Efter en liten seg start med många introduktioner för olika karaktärer (och för mig, ett sätt att fräscha upp minnet på dem) så kom boken och historien igång och jag gillade det verkligen! 
 
Jag gillade historien om den desperata moderna, som allt hon ville var att få sin dotter frisk och hur hon kämpade för detta. Jag gillade poliskaraktärerna (även om äktenskapsproblemen mellan Branson och hans fru mest kändes som utfyllnad ibland). Men framför allt så gillade jag och har gjort det i alla böckerna, mysteriet kring Sandy, Grace exfru. Varför försvann hon? Vad gör hon nu? Kommer man någonsin få veta det? 

Sedan gillar jag även det lilla mysteriet med vem som är läckan och som skvallrar för pressen, det vill jag gärna få svaret på. 
 
Peter James får mig att fortsätta böckerna om inte annat bara för att få svaren på de frågorna.
 
Betyg
4½ katthuvuden av 5 möjliga

Gengångare av Jo Nesbö

Handling
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel.

I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. 

Språk: Svenska
Antal Sidor: 560
Utgiven: 2012
 
Recension
Jag gillade inte den här boken av Nesbö. Jag fick inte någon känsla för karaktärerna och jag fann att Oleg bara var bortskämd och dryg karaktär - han som var så söt förrut samt att han skulle ha bytt personlighet bara så där föll mig inte alls i smaken. Likadant med Rakel hon var också bara jobbig, men framför allt kom jag verkligen inte överens med Harry Hole. Trots sina tre "nyktra" år i Hong Kong dröjde det inte länge innan han återföll till sina dumheter. Så nä, jag är nog bara väldigt less på Harry!
 
Men i överlag var boken annars bra. Annars skulle jag inte ha läst ut den på 2 dagar...
 
Betyg
2½ katthuvuden av 5 möjliga

Sandmannen av Lars Kepler

JA! Som jag har längtat och längtat efter att det ska komma en ny bok och nu kommer den snart!

29/10 2012 är det sagt att denna bok ska komma så håll utkik efter den.

Jag står redan i kö på biblioteket ;)


Lustig grej som hände..

Hittade en NY men ändå gammal Jo Nesbö bok att läsa häromdagen.. Så nu håller jag på och ska plöja den ^^

En omöjlig död av Ian Rankin

Handling
Internutredare Malcolm Fox och hans team har skickats till den lilla skotska staden Kirkcaldy. Uppdraget är att undersöka anklagelserna mot Paul Carter, en polis som sägs ha missbrukat sin ställning och utnyttjat flera kvinnor sexuellt. Den som gjort anmälan är Carters egen farbror, en respekterad före detta polis.

Men det som borde varit ett enkelt uppdrag visar sig snart betydligt mer svårhanterligt. Under förhören med Paul Carters kollegor möts internutredarna av öppen fientlighet och illa dolda lögner. Uppdraget kompliceras ytterligare då Carters farbror hittas brutalt mördad - med ett mordvapen som inte ens borde kunna existera.

När Fox börjar utreda fallet för spåret honom bakåt i tiden. Till 1985, ett år av politisk turbulens och våldsamheter i Storbritannien.


Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 444

Recension
Jag gillar Ian Rankin, har gjort det länge, men jag är inte riktigt förtjust i Fox av någon anledning. Kanske är det för att böckerna har en annorlunda infallsvinkel eller så är bara karaktären konstig.
Kanske har jag blivit för van vid den alkoholiserade hjälten som framställs i alla andra böcker som jag läser och inte kan förstå mig på en helt "normal" kille som bara gör sitt jobb - och lite till. Vem vet..

 I vilket fall som helst så var boken på sin höjd okej. 
Jag har alltid svårt att hänga med när det handlar om politisk hit och hemliga agenturer dit. 

Jag kände ingen passion för denna bok i alla fall och fick i stort sett pressa mig igenom den. Jag hoppas ändå författaren skärper till sig inför nästa bok och då ska jag dessutom se till att ha mer tid över till att läsa och vara riktigt bokslukarsugen! :)

Betyg
2 katthuvuden av 5 möjliga