Skumtimmen av Johan Theorin

Handling
En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom.

Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han har fått ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal.

Julia återvänder motvilligt till barndomens ö och sin åldrige far. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann.

Ändå finns det de som har sett Nils Kant. Han sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I Skumtimmen

Språk: Svenska
Antal Sidor: 396
Utgiven: 2008

Recension
Jag läste den nyaste boken av författaren för ett tag sedan och gillade den så jag ville läsa mer, men böckerna fanns aldrig inne på biblioteket. Så till sist hittade jag den på biblioteket av en slump och började läsa.

Det intressanta med hans böcker är att han kan göra dem riktigt kusliga, inte på grund av morden eller så utan snarare det som beskrivs runt om, med landskap etc. Jag läste denna bok ganska sent på kvällen, vilket kanske inte var så smart.. 

Men boken var i alla fall riktigt bra. Jag gillade historien och jag gillade karaktärerna och twistarna. Jag gillar även hur författaren bygger upp händelserna inför slutet, han gör det på ett riktigt bra sätt. 

Jag rekommenderar starkt denna bok!
 
Betyg
4 katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback