Två Soldater av Roslund & Hellström

Handling
José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.

Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. 

Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. 

När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.
 
 
Språk: Svenska
Antal Sidor: 685
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag älskade verkligen deras första böcker men sedan den senaste (Tre Sekunder) så känns det som att de har tappat någonting i sitt berättande. I den här boken fick jag till exempel ingen känsla av någon av de karaktärers liv de berättade, jag kunde kanske om möjligt känna lite för mammorna till de unga pojkarna men annars, njaa. 

Det jag däremot kände var att herregud, detta liv, denna värld existerar ju faktiskt. Författarna gjorde ett bra jobb med att skildra denna hemska värld.
 
Betyg
2 ½ katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback