A.J Kazinski - Den sista Goda människan

Handling
De goda människorna i världen dödas en efter en

Niels Bentzon arbetar vid Köpenhamnspolisen som gisslanförhandlare. Han är den som får rycka ut i desperata gisslansituationer när man fruktar dödlig utgång och han är van vid att möta både förtvivlade och rent ondskefulla människor. Men så ställs han inför något som kanske inte ens han kan rå på. Interpol larmar om en serie ovanliga mord som har inträffat på olika ställen i världen. Någon eller några tar livet av "goda människor". Det handlar om barnläkare, nödhjälpsarbetare och människorättskämpar. De döda är alla brännmärkta med ett nummer på ryggen.

Niels uppdrag blir att hitta och varna goda människor i Danmark. Men vem förtjänar egentligen ett sådant epitet? Niels får snart erfara att de till synes goda också har mörka sidor och börjar tvivla på människans inneboende godhet. Så möter han astrofysikern Hanna Lund och allting ställs på ända. Hannah menar att hon kan se ett system i de siffror som offren har blivit märkta med - ett system av närmast gudomlig karaktär. Det finns nämligen ständigt trettiosex verkligt goda människor i världen, människor som vi behöver för vår överlevnad - och nu har trettiofem av dem dödats. Niels inser att de har att göra med en mördare vars besatthet inte känner några gränser och fruktar att de inte kommer att kunna hindra denne från att döda världens sista goda människa.

Språk: Svenska
Antal Sidor: 556
Utgiven: 2011

Recension
När jag fick förslaget att läsa denna bok var jag lite skeptiskt inställd, den lät helt enkelt inte så bra, men jag beslöt mig för att ge den en chans, mest för att jag var helt slut på böcker att läsa för nöjes skull. 
Jag blev positivt överraskad.

Författarens skrivsätt påminner lite om Dan Brown och det var enkelt att hänga med. Det jag tyckte var positivt var de korta kapitelindelningarna. Det var skönt att kunna lägga ifrån sig boken utan att behöva stanna mitt i ett kapitel på 50 sidor.

Jag gillade även karaktärerna och min favorit var nog ändå italienaren, han var en rolig figur.

Jag skulle rekommendera denna bok till de som gillar lite annorlunda deckare men som vill ha spänning och till viss del även underhållning.

Läs den!

Betyg
3 ½ katthuvuden av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback