Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

Handling
Walter Gröhn och Jonna de Brugge ställs inför ännu ett svårlöst fall iPianostämmaren, den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade kriminalserie.

En sextonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma, en närförort till Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett som han vill att polisen ska hitta.

Snart kastas Jonna de Brugge och de andra i Walter Gröhns grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig, utan som också verkar sakna motiv. I takt med att utredningen fortskrider och poliserna tränger djupare in i den värld flickan levde i, framträder allt fler återvändsgränder. Jakten på mördaren förvandlas snart till en mardröm för Walter och hans grupp. Är allt bara en dimma av lögner? Vem talar sanning och vem går att lita på?
 
Språk: Svenska
Utgiven: 2012
Antal Sidor: 404
 
Recension
Jag lovade ju att återkomma med en recension så fort jag hade läst ut den, det dröjde bara någon dag extra.
 
Jag gav ju upp på författarens triologi om Walter och Jonna.. 
 
Det var den här boken jag fastnade för från början och ville läsa och den överraskade mig med att vara otroligt bra, välskriven och spännande. Mycket mer spännande än de andra böckerna var (i alla fall första eftersom det är den enda som jag läste). 
 
I den här boken gillade jag karaktärerna, även om Walter fortfarande kan dra något gammalt över sig iband. 
 
Det var intressant att följa med den mobbade flickans historia och hennes utveckling, samtidigt som man satt hela boken och undrade vem flickan som blev mördad var.
 
Intressanta twistar också när allt kom att avslöjas..
 
Betyg
3 ½ katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback