Gengångare av Jo Nesbö

Handling
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel.

I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. 

Språk: Svenska
Antal Sidor: 560
Utgiven: 2012
 
Recension
Jag gillade inte den här boken av Nesbö. Jag fick inte någon känsla för karaktärerna och jag fann att Oleg bara var bortskämd och dryg karaktär - han som var så söt förrut samt att han skulle ha bytt personlighet bara så där föll mig inte alls i smaken. Likadant med Rakel hon var också bara jobbig, men framför allt kom jag verkligen inte överens med Harry Hole. Trots sina tre "nyktra" år i Hong Kong dröjde det inte länge innan han återföll till sina dumheter. Så nä, jag är nog bara väldigt less på Harry!
 
Men i överlag var boken annars bra. Annars skulle jag inte ha läst ut den på 2 dagar...
 
Betyg
2½ katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback