En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna

Handling
När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja?

Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design.

Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit.

Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes eget liv när hon möter den spännande rockmanagern Rory Dunne. Kärleken slår till och hon är lyckligare än hon någonsin varit. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.
 
Språk: Svenska
Antal Sidor: 329
Utgiven: 2009
 
Recension
Trots några misstag som kunde återfinnas i boken som antagligen inte ens författaren själv reflekterade över när den skulle skickas in för tryckning så var det här en väldigt gullig och rar feel-good-bok. 

Det gulligaste ögonblicket för mig var den lilla pojken som kom in för att köpa en minnesvärd hatt åt sin farmor..

Jag gillade inte förhållandet till Rory och jag blev lite irriterad över att man fick små inglimtar i vad som hade hänt med hennes tidigare förhållande men utan att egentligen få veta vad som hade hänt.
 
Trots att det märks tydligt att det var författarens första bok hon skrev så gillade jag den extremt mycket. Så pass mycket att jag läste nästan 100 sidor på en kväll, när jag hade kanske tänkt läsa 30. Sedan läste jag ut den på två dagar. 

Den är söt, gullig och inte så komiskt men bra. Den är även väldigt lättläst även om det kan vara förvirrande att det dyker upp nya karaktärer hela tiden som alla ska sammankopplas till hattaffären.
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback