Frälsaren av Jo Nesbö

Handling
En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?

Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget. 

Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än.
 
Språk: Svenska
Antal Sidor: 502
Utgiven: 2007
 
Recension
Jo Nesbö kan verkligen förvåna. Den här boken var riktigt bra med intressanta twistar att hitta och försöka förstå sig på. Harry Hole kändes inte lika alkholiserad som han alltid annars brukar vara (vilket jag inte gillar) och historien var riktigt bra. 
Dock kändes det lite B-igt efter att man hade läst hans böcker som Snömannen eller Djävulsstjärnan, rent ur ett mördarperspektiv och vad de har för tillvägagångssätt. 
 
Betyg
4 katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback