Den glömda trädgården av Kate MortonHandling
1913 
En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen. 
 
1975 
På sin ålders höst företar Nell O"Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen. 
 
2005 
När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.
 
 
 
Antal Sidor: 417
Utgiven: 2010
 
 
 
Recension
Åh, Kate Morton fortsätter också att växa i mina ögon. Hennes böcker är så otroligt välskrivna.
Den glömda trädgården lyckas balansera olika tidsåldrar och foga samman dem till en spännande historia med så många intressanta twistar att man tror att man har full koll, bara för att inse att man inte har det.
Den här boken var lite förutsägbar mot slutet, men det gjorde ingenting, man fick sig ändå en eller två överraskningar..

Ju mer jag läser av hennes böcker desto mer känsla av Downton Abbey får jag. 
Jag har helt klart ett intresse av att läsa om den tidsåldern - med tjänstefolk och överklass. Morton sammanfogar dessutom dessa två olika världar på ett sådant bra sätt.

Perfekta böcker att läsa i soliga dagar på stranden (eller regniga inomhus)!
 
 
Betyg
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback