Kockskolan för ensamma hjärtan av Marita Conlon-Mckenna


 
 
 
 

Antal Sidor: 342
 
Utgiven: 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.
 
 
 
Recension
Jag visste inte att det hade kommit en ny bok av författaren. Jag blev genast väldigt glad!

Däremot tror jag att jag måste ta en paus ifrån alla feel-good böcker. De börjar bli för uppenbara och lätta att lista ut vad som kommer att hända (att allt kommer att gå bra med andra ord). Det är synd!
 
Jag gillade ändå den här boken. Den var lättläst, rolig och charmig. För att handla om en kockskola fick jag ändå ett intryck av att boken i sig inte handlade speciellt mycket om just mat, egentligen mest om olika relationer (som såklart ändras och utvecklas via kockskolan). 
 
Kort och gott en härlig feel-good roman!
 
 
Betyg
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback