Nådastöt av Louise Penny

Handling
Det är vinter i Three Pines och byn ligger under ett täcke av snö. Den årliga curlingturneringen är i full gång på den frusna sjön när en fasansfull upptäckt görs: mitt bland åskådarna på isen ligger en förkolnad kropp. Det kunde vara det perfekta brottet. Ingen har sett mordet begås och inga ledtrådar eller motiv verkar finnas. Men när kommissarie Gamache börjar nysta i offrets förflutna framträder en livshistoria fylld av mörka hemligheter. Och medan de isande vindarna drar in över byn märker Gamache att han har egna fiender och han är tvungen att ta reda på vem han egentligen kan lita på.
 
 
Antal Sidor: 413
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag sågade hennes första bok ganska ordentligt (se recension om Mörkt Motiv). 
Jag känner att jag måste ändra uppfattning. Den här boken, andra i serien, var mycket bättre. Kanske för att nu visste man vad man hade att förvänta och man kände igen karaktärerna. 

Det jag tyckte var att karaktärerna hade vuxit, även om den irriterande karaktären återvände och historien var bra. Den kändes bara bättre skriven. Nu läser jag visserligen böckerna på svenska och som jag nämnde på förra recensionen om att det kanske var översättarens fel att den boken kändes dålig.. Så var det inte i det här fallet. 
 
Betyg
3 katthuvuden av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback