Porträttet av Dig av Isabel Wolff

 
Handling
Ella Graham är konstnär och försörjer sig på att måla porträtt av såväl vanligt folk som kungligheter. Ryktet har spritt sig i London om Ellas unika förmåga att fånga själen hos var och en som poserar och sedan föreviga den på duken. Det blir en speciell stämning i hennes intima ateljé, som inte sällan får fungera som biktbås där modellerna avslöjar sina innersta hemligheter. Ella påverkas starkt av insikten hur mycket mer som finns i en människa än det man kan se på ytan. Den stora sorgen i hennes eget liv är att pappan övergav familjen när hon var fem år och inte har hörts av sedan dess. Under hela barndomen ritade hon hans porträtt, fastän hon inte kunde minnas hur han såg ut.

När Ellas lillasyster Chloë beställer ett porträtt av sin nya fästman Nate går hon motvilligt med på att måla det. Han verkar opålitlig och oengagerad i Chloës framtidsplaner och det hela känns olustigt. Men till hennes stora förvåning visar han sig vara en helt annan än den hon trodde. För varje sittning på tu man hand kommer de varandra allt närmare och Ella tvingas snart inse att hon är förälskad. Är hennes känslor besvarade? Nates och Chloës bröllop närmar sig med stormsteg, men frågan är om Ella kan svika sitt hjärta. Samtidigt får hon helt plötsligt ett mejl från sin pappa som vill träffa henne, efter trettio år, vilket rubbar hela hennes värld.
 
 
Antal sidor: 357
Utgiven: 2012
 
 
Recension
Jag blev inte lika förtjust i den här boken som Vickis Vintagebutik men det fanns en finns charm även i denna. Det jag hade svårt för var karaktärerna, de fastnade inte för mig och berörde mig på samma sätt som i boken om Vicki. 

Jag gillade historien, den fick till och med en liten twist som var intressant och det gjorde att boken inte enbart blev klischeartad och uppenbar!
 
 
Betyg
  

Kommentarer
Bakbokmat säger:

Oj, vilket snyggt omslag! ett av de finaste jag sett på ett bra tag.

2013-07-28 | 16:40:09
Bloggadress: http://www.bakbokmat.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback