Rörgast av Johan Theorin

Rörgast (inbunden)
 
 
 
 
Antal Sidor: 464
 
 
Utgiven: 2013
 
 
Serie: Ölandskvartetten (del 4)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
"Spökskeppet kom glidande i mörkret, över blänkande svart vatten, och väjde inte för något eller någon. Det höjde sig över pojken. Det var rostigt, som om det seglat på havet i århundraden. Inget rörde sig på däck, men djupt inne i skeppet dunkade en motor, som ett levande hjärta.
Gummibåten hade börjat sjunka, så han hade inget val. Han sträckte upp händerna mot relingen och klättrade ombord."

Den gamle skepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av en pojke som bultar på hans dörr. Pojken stapplar in från stranden och berättar om ett skepp fyllt av döda och döende sjömän, och en galen man med yxa.
Det är i början av en tryckande högsäsong på norra Öland, när tiotusentals turister anländer för att fira midsommar. Men en av besökarna har vänt hemåt från ett annat land för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten.
 
 
Tankar om boken
Boken var inte dålig och jag blev ändå inte besviken, ändå kändes boken extremt seg. 
 
Gerlof är en lika underhållande karaktär som alltid, men det kändes att han inte "var med" speciellt mycket som i de andra böckerna, vilket jag tyckte var väldigt synd.
 
Jag gillade historien även om delen om Aaron i Sovjet blev lite väl magstarkt ibland, men till och med den delen förklarade mycket.

Jag tyckte att det var synd att boken inte hade med lika mycket spökinslag som de tidigare har haft. Jag gillade ju det spökiga..
 
 
Betyg
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback