Springfloden av Cilla & Rolf Börjlind

 
 
 
 
 
 
 
Antal Sidor: 442
 
Utgiven: 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handling
1987.
Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.

Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.

2011.
Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
 
 
 
Recension
Efter en trög start greppade verkligen handligen och karaktärerna tag i mig. Jag kunde knappt lägga boken ifrån mig under bussresan hem från jobbet idag och jag var tvungen att (efter det obligatoriska myset med katten när man kommer hem) att läsa ut boken. Det var så spännande!
 
Jag gillade twistarna, men det jag saknade var mer information om Tom Stilton. Men det kanske kommer i nästa bok, vem vet? Jag ser då fram emot att få läsa nästa bok!
 
Jag rekommenderar den här boken, både för deckarnybörjare och de som läst genren länge!
 
 
Betyg
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback